„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Daugavpils novadā veido Slutišķu gravu taku

Daugavpils novadā sācies darbs pie Slutišķu gravu takas izveides, kas savienos Slutišķu sādžu ar Slutišķu krauju, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada tūrisma aģentūras “TAKA” direktors Rolands Gradkovskis.

Tas būs jauns un tūristiem interesants maršruts, kurš vairāk būs piemērots aktīva dzīvesveida cienītājiem. Mērojot šo taku, varēs iepazīt vairākus biotopus, aplūkot skaisto dabu, unikālo dabas pieminekli “Daugavas vārti” un gravas. Taku papildinās dažādi tiltiņi un kāpnes.


Darbus jaunajā tūrisma objektā plānots pabeigt līdz vasaras beigām.

Sekmējot tūrisma attīstību, Daugavpils novadā tiek īstenota arī virkne citu aktivitāšu. Tai skaitā ir uzstādītas vairāk nekā 30 brūnās norādes uz dažādiem kultūras un vēstures objektiem, tiek atjaunots Ostrovas putnu vērošanas tornis Višķu pagastā, kā arī ir izveidots klasteris, kurā Daugavpils novada un Daugavpils zoodārzi, mini zoodārzi un iestādes, kas cieši saistītas ar zvēriem un to popularizēšanu, reklamē cits citu.

Visu šo darbību mērķis ir popularizēt vietējās dabas skaistumu, putnu daudzveidību, uzlabot infrastruktūru dotajos objektos, neradot papildu slodzi dabai un, tajā pašā laikā, radot iespēju piekļūt dabas objektiem, popularizēt zoodārzu iespējas Daugavpils novadā un audzināt mīlestību pret dzīvniekiem, kā arī popularizēt esošos kultūrvēsturiskos un dabas objektus novadā.