„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Sniegu Daugavpilī šoziem tīrīs 32 tehnikas vienības

Sniega tīrīšanu Daugavpilī šoziem nodrošinās 32 tehnikas vienības, no kurām 15 tīrīs ietves, bet deviņas uzkops autoceļus. Pārējās tehnikas vienības vajadzības gadījumā tiks iesaistītas sniega iekraušanā un izvešanā, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Gaisa temperatūra pakāpeniski pazeminās un aizvadītās nedēļas nogalē uzsniga pirmais sniegs. Sinoptiķu prognozes liecina, ka tuvākajās dienās termometra stabiņš noslīdēs zem nulles un ceļi var kļūt slideni. Daugavpils komunālie dienesti ziņo, ka ir pilnībā gatavi pilsētas ielu uzturēšanai ziemas periodā, visa tehnika ir pārbaudīta un veiktas arī pirmās ceļu kaisīšanas.

Ielu uzkopšana paredzēta saskaņā ar laika apstākļiem un normatīvajiem aktiem. Snigšanas laikā prioritāri, četru stundu laikā pēc snigšanas sākuma vai apledojuma veidošanās, tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports. Īpaša uzmanība tiks veltīta ceļu posmiem ar lielāku slīpumu. Vajadzības gadījumā tiks veikta to vairākkārtēja apstrāde. Kad šo ielu apstrāde tiek pabeigta, tehnika virzās uz ceļiem ar mazāku kustības intensitāti.

Trotuāru uzkopšana snigšanas laikā sākas no pl. 4 rītā, lai līdz pl. 7 ietves ar lielu gājēju intensitāti būtu apstrādātas ar pretslīdes materiāliem. Pēc snigšanas beigām pilsētas centrā trotuāri tiek uzkopti četru stundu laikā. Trotuāri gar maģistrālajām ielām tiek uzkopti sešās stundās, bet visas pārējās mikrorajonu ielas -- 12 stundās.

Iedzīvotāji un autovadītāji ziemas laikā ir aicināti būt uzmanīgiem un ņem vērā laika apstākļus un ceļa seguma stāvokli. Autovadītājiem ir jāsamazina kustības ātrums un jāpalielina distance, turklāt, līdz 1. decembrim ir jāuzliek ziemas riepas ar atbilstošu protektoru.

Veco riepu komplektu (četras riepas gada laikā), uzrādot automašīnas tehnisko pasi, bez maksas var nodot atkritumu savākšanas laukumā Liginišķos.