„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Palīdzēsim mazajai daugavpilietei Marijai!

Jau trīspadsmito reizi Bērnu slimnīcas fonds, TV3 un veikalu tīkls „Rimi” rīko sirsnīgo labdarības akciju „Eņģeļi pār Latviju”. Šogad akcijas ietvaros tiek vākti ziedojumi, lai palīdzētu 113 bērniem visā Latvijā, tostarp arī mazajai Marijai Daugavpilī.

Bērnu slimnīcas fonda, TV3 un veikalu tīkla „Rimi” labdarības akcija „Eņģeļi pār Latviju” norisinās jau trīspadsmito reizi. Labdarības akcijā saziedotie līdzekļi tiek izmantoti, lai nodrošinātu tos veselības aprūpes pakalpojumus, medikamentus un palīglīdzekļus, kam valsts kompensācijas netiek piešķirtas pilnā apmērā un kas ir ārpus ģimeņu finansiālajām iespējām.

Šogad viena no sešiem labdarības akcijas „Eņģeļi pār Latviju” vēstnešiem ir četrus gadus jaunā daugavpiliete Marija. Marijai tika konstatēta abu kāju parēze un spina bifida, kam sekoja vairākas ķirurģiskas operācijas un medicīniskas manipulācijas jau pirmajā meitenītes dzīves nedēļā. Marija šobrīd sper pārliecinošus soļus vispārējās garīgās un fiziskās attīstības virzienā. Meitene ir dzīvespriecīga un nosvērta. Marija uzsākusi bērnudārza gaitas, apmeklē visas nodarbības. Tomēr, lai meitene turpinātu attīstīties un uzlabotu veselību, viņai nepieciešamas kāju ortozes un tām piemēroti ortopēdiskie apavi.

Marijas vecāki Māris un Iveta pastāstīja, ka ortozes ir jāmaina  ik pēc pusotra gada. Kāju ortozes novērš locītavu deformēšanos un palīdz Marijai patstāvīgi pārvietoties. Diemžēl ortožu izmaksas mērāmas vairākos tūkstošos, tāpēc ģimene vērsusies pēc atbalsta Bērnu slimnīcas fondā.

Šogad labdarības akcijas „Eņģeļi pār Latviju” mērķis ir palīdzēt 113 bērniem visā Latvijā, kuru atbalstam nepieciešami 293 248 eiro. Šī gada akcijā palīdzību sagaida 36 bērni ar autismu, 19 bērni ar kustību traucējumiem, 10 bērni ar epilepsiju un 48 bērni, kuriem palīdzība ir nepieciešama ārkārtas situācijās. Labdarības akcija „Eņģeļi pār Latviju” turpināsies līdz pat 2021. gada 31. janvārim. Plašāka informācija par akciju un iespējām ziedot pieejama www.engeliparlatviju.lv.