„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā – 168 “Covid-19” inficētie

Daugavpils Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā ar “Covid-19” inficējušies vismaz 168 darbinieki un klienti.

Uz šo brīdi inficēšanās ar "Covid 19" apstiprināta 133 pansionāta klientiem un 35 darbiniekiem. Patlaban testu rezultāti turpina ienākt, tādēļ nav izslēgts, ka inficēto personu skaits laika gaitā varētu arī pieaugt.

Daugavpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka masveidīga testēšana Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā veikta pēc tam, kad tur ticis konstatēts saslimšanas gadījums.

Patlaban saslimušie klienti ir izolēti. Centrs ir izstrādājis rīcības programmu atbilstoši saņemtajām rekomendācijām. Situāciju Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā uzrauga Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti.

No darbiniekiem visvairāk saslimušo ir centra ēdināšanas blokā, tāpēc aktualizējusies ēdināšanas problēma. Pašvaldības speciālistiem ir uzdots izvērtēt iespējas atrisināt šo problēmu. Savukārt centra darbiniekiem uzdots pastāvīgi novērot klientus un, ja rodas problēmas, jāsazinās ar ģimenes ārstiem, kas apkalpo centra klientus.

Daugavpils reģionālā slimnīca ir paudusi gatavību palīdzēt gan ar konsultācijām, gan ar ambulatoriem izmeklējumiem, ja tādi centra klientiem būs nepieciešami.

Situācija Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā tiek pastiprināti kontrolēta. Daugavpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdi sasaukušais Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs uzdevis sagatavot rīkojumu par dienesta izmeklēšanas sākšanu saistībā ar centrā izveidojušos situāciju.

Savukārt iestādes direktors Valentīns Plonis iesniedzis atlūgumu.

Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā uzturas aptuveni 270 klienti, vairāk nekā puse no viņiem ir guloši, centrā strādā vairāk nekā 200 darbinieki.