„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpils reģionālajā slimnīcā pārtrauc plānveida operācijas

SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” līdz nākamā gada 11. janvārim ir pārtraukta plānveida operāciju veikšana, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Izņēmums ir onkoloģijas profila un lielo locītavu endoprotezēšanas operācijas un ķirurģiskās manipulācijas, kuru veikšanas laikā nav nepieciešama anesteziologa, reanimatologa un attiecīga profila vidējā medicīnas personāla iesaiste.   

Lēmums par pakalpojumu klāsta ierobežošanu pieņemts, lai mazinātu “Covid-19” izplatīšanos, lai slimnīca arī turpmāk spētu pilnvērtīgi un nepārtraukti nodrošināt neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, tai skaitā cilvēkresursu nepietiekamības gadījumā nodrošinot trīs  intensīvās terapijas nodaļas vienību atsevišķo posteņu nepatrauktu darbu smago akūto pacientu plūsmu šķirošanai.

Visiem, kas pierakstījušies uz plānveida operācijām, par izmaiņām tiks paziņots telefoniski.

Plānveida īslaicīgas ārstēšanas nodaļa tiks pārveidota par atsevišķo vienību ar “Covid-19” inficēto ķirurģisko pacientu specifiskās pēcoperācijas ārstēšanas nodrošināšanai. Plānveida īslaicīgas ārstēšanas nodaļas personāls nodrošinās ārstējoša ārsta nozīmētas ārstēšanas izpildi vidējā medicīnas personāla kompetences robežās.

Gadījumā, kad turpmākā specifiskā pēcoperācijas ārstēšana nav nepieciešama, ar “Covid-19” vīrusa inficēto pacientu izrakstīs vai pārvedīs uz Plaušu slimību un tuberkulozes centra “Covid-19” vienību.

Plānveida operāciju atcelšana ļaus nodrošināt trīs  intensīvās terapijas nodaļas vienību darbu, līdz ar to pilnībā atdalot smago pacientu plūsmas no „Covid-19” pozitīviem smagiem pacientiem vai smagiem pacientiem, kuriem nav zināms testēšanas rezultāts, ka arī nepārtraukti nodrošināt intensīvās terapijas nodaļas vienības ar 14 gultām darbību Plaušu slimību un tuberkulozes centrā.

Neviena slimnīcas nodaļa netiek slēgta.