„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Daugavpils reģionālajā slimnīcā sākusies vakcinēšana pret “Covid-19”

Šonedēļ Daugavpils reģionālā slimnīca (DRS) saņēmusi pirmās 175 devas „Pfizer-BioNTech” “Covid-19” vakcīnas un tajā sākusies medicīnas darbinieku vakcinācija pret šo vīrusu, „Latgales Laiku” informēja ārstniecības iestādē.

DRS kapacitāte ļauj vakcinēt 20--25 cilvēkus dienā. Kā pirmie vakcīnu saņems Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, viņiem paredzētas 75 devas. Pēc tam paredzēts vakcinēt 100 slimnīcas darbiniekus. Plānots, ka pirmajās trīs dienās vakcīnu saņems 55 cilvēki.

Slimnīcas rīcībā ir viss nepieciešamais, lai nodrošinātu ražotāja noteiktās vakcīnas uzglabāšanas prasības. Patlaban vakcinēšanās kabinets darbojas ar pilnu slodzi, ik 15 minūtes apkalpojot jaunu pacientu.

Viena no pirmajām vakcīnu saņēmusi DRS Plaušu slimību un tuberkulozes centra Infekciju slimību nodaļas vadītāja Eiženija Ivanova, kura strādā ar “Covid-19” slimniekiem. Viņa pastāstīja, ka gaidījusi vakcīnu, jo tā ir iespēja nesaslimt ar “Covid-19”.

“Es redzu, cik smagi slimo cilvēki, tostarp mūsu kolēģi. Esmu pārliecināta, ka vajag vakcinēties. Nevajag baidīties, un it īpaši jāvakcinējas cilvēkiem, kuriem ir hroniskas slimības un kuru vecums ir virs 60 gadiem. Firma „Pfizer”, kura izstrādāja vakcīnu, ir pasaulē pazīstams farmācijas uzņēmums, kurš daudzu gadu laikā labi sevi pierādījis preparātu tirgū,” pauda Eiženija Ivanova.

Gatavojoties vakcinēšanās procesam, tika sagatavots rīkojums, saskaņā ar kuru medicīnas darbiniekiem tika sniegta informāciju par vakcīnu, lai apzinātu medicīnas darbinieku skaitu, kuri vēlas vakcinēties. Patlaban notiek aptauja un precīzs vakcinēties gribētāju skaits varētu kļūt zināms nākamnedēļ.

Vakcinēšanās pret “Covid-19” Latvijā ir brīvprātīga, tostarp veselības aprūpes darbiniekiem.  Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs paskaidroja, ka lēmums par vakcinēšanos katram darbiniekam ir jāpieņem personīgi, vispusīgi izvērtējot situāciju un savu veselības stāvokli. Vakcīna nav panaceja un tā uzreiz neapturēs infekciju, bet vakcinācija spēs uzlabot situāciju kopumā, ja tiks ievērotas arī citas prasības: sejas aizsargmasku lietošana, distancēšanās un sanitāro prasību izpilde.