„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Ludzas novads atzīts par ģimenei draudzīgāko pašvaldību

Decembrī konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2020” vērtēšanas komisija galveno titulu un 25 000 eiro naudas balvu piešķīrusi Ludzas novada pašvaldībai, “Latgales Laiku” informēja Latgales plānošanas reģiona administrācijā.

Rīgas reģionā par ģimenei draudzīgāko pašvaldību atzīta Ādažu, Vidzemes reģionā -- Kocēnu, Latgales reģionā -- Līvānu, Kurzemes reģionā -- Alsungas un Zemgales reģionā -- Tērvetes novada pašvaldība.

No Latgales reģiona pašvaldībām Krāslavas novada pašvaldība saņēma balvu “Goda Ģimenes apliecībai draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2020”.

Konkursa trešajā kārtā pēc desmit pašvaldību attālinātām prezentācijām konkursa komisija visaugstāk novērtēja pašvaldības, kas pierādīja savu neatlaidīgo darbu 2020. gadā, atbilstoši savām iespējām un individuālajai situācijai uzlabojot pakalpojumus un piedāvājumus ģimenēm.

Šī gada uzvarētāja -- Ludzas novada pašvaldība -- izceļas ar atvērtību viedokļu dažādībai, rūpējas par sakārtotu infrastruktūru un tās pieejamību, motivē gan skolēnus, gan studentus, gan attiecīgo jomu jaunos speciālistus, un tas viss veicina no Latvijas izbraukušo iedzīvotāju atgriešanos savā novadā.

“Mēs lepojamies ar cilvēkiem, kuri strādā pašvaldībās ar tādu atdevi kā šīgada laureāti, un tāpat mēs priecājamies par iedzīvotājiem, kas izprot, novērtē un palīdz pašvaldībām virzīties uz mērķi -- radīt apstākļus laimīgākai, ērtākai ikdienai un drošākai dzīvei,” sveicot šīgada laureātus, teica Sabiedrības integrācijas fonda direktore Zaiga Pūce.

Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs uzsver, ka konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2020” vērtēšanas komisijas piešķirtais tituls pašvaldībai ir vislabākā dāvana Ziemassvētku laikā. “Tā ir lieliska motivācija vēl vairāk censties, jo tagad mēs būsim vēl lielāks novads un darāmā un izaicinājumu būs vairāk,” teica  Edgars Mekšs.

Konkursā uzvarējušajām pašvaldībām ir lieliska pieredze ģimeniskas vides veidošanā, un no tām var smelties pieredzi un iedvesmu arī citas pašvaldības. Konkursa vērtēšanas komisija pārliecinājās, ka Ludzas novada pašvaldība ir ieklausījusies iedzīvotājos, izvērtējusi pagājušā gada konkursa balsojumā gūtās atziņas, un tas ir vainagojies ar izaugsmi un panākumiem 2020. gadā.

Latvijas Pašvaldību savienība kā viens no šī konkursa partneriem ļoti augstu novērtējusi pašvaldību ilgtermiņa politiku, rūpējoties par ģimeņu labklājību un mērķtiecīgi veicinot pašvaldību attīstību.

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” ir viens no trim ģimeņu atbalsta pasākumiem, ko realizē Sabiedrības integrācijas fonds. Fonds īsteno arī programmu “Ģimenei draudzīga darbavieta”, kā arī izsniedz Latvijas Goda ģimeņu apliecības “3+ Ģimenes karte” Latvijas daudzbērnu ģimenēm.