„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Rēzeknē nodos ekspluatācijā Ziemeļu rajona šķeldas katlumāju

Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 155A, Ziemeļu rajona šķeldas katlumājā tiek veikta katlu regulēšana un jau tuvākajā laikā jaunbūvi plānots nodot ekspluatācijā, “Latgales Laiku” informēja Rēzeknes pašvaldībā.

Jaunā katlumāja tiks kurināta ar šķeldu, kas ļaus samazināt gāzu emisiju izmešus par 6449 tonnām CO2 gadā.

Projekta gaitā “Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona katlumājas efektivitātes paaugstināšana, aizvietojot fosilā kurināmā siltumavotu ar atjaunojamos energoresursus izmantojošu siltumavotu” katlumājā ir uzstādīti divi jauni šķeldas katli, katrs ar trīs megavatu (MW) jaudu ar apsaisti un pieslēgumu pie esošās Ziemeļu rajona katlumājas līdzšinējā gāzes katla “Vitomax 100” ar jaudu 2,9 MW aizvietošanai. 

Būvdarbu veicējs ir pilnsabiedrība “Binder Nord”, būvprojekta izstrādāja SIA “Alberta projekts”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būves un būvsistēmas”.

Esošā katlumāja, kur uzstādīti ūdens sildīšanas katli, kas darbojas ar dabasgāzi, nodrošinās siltuma slodžu nosegšanu īpaši aukstā laikā.

Projekta mērķis ir veicināt ražošanas efektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona centralizētajā siltumapgādes sistēmā, palielinot siltumjaudu, modernizējot ražošanas procesa un samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju.

Projekta “Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona katlumājas efektivitātes paaugstināšana, aizvietojot fosilā kurināmā siltumavotu ar atjaunojamos energoresursus izmantojošu siltumavotu” kopējās izmaksas ir 4 438 300 eiro.