„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Tapusi Daugavpils cietokšņa 210. gadadienai veltīta pastmarka

Daugavpils Vēsturiskās rekonstrukcijas klubs izveidojis pastmarku, kas veltīta Daugavpils cietokšņa 210. gadadienai, kas tika svinēta 2020. gadā, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Aizvadītajā gadā Daugavpils Vēsturiskās rekonstrukcijas klubs pasūtīja personalizētu pastmarku uzņēmuma „Latvijas pasts” platformā “Mana pastmarka” ar individuālu dizainu -- skatu uz cietokšņa Nikolaja vārtiem un koka tiltu no aizsarggrāvja un nominālvērtību viens eiro.

Pastmarkai ir uzraksts “Latvija” un elementi pret viltojumiem, tā ir īsta pastmarka un to var izmantot sūtījumiem Latvijas teritorijā. Personalizētās pastmarkas kopējā tirāža ir 100 eksemplāri un tā ir domāta Daugavpils kultūras mantojuma popularizēšanai.

Gada nogalē Vēsturiskās rekonstrukcijas kluba pārstāvji Daugavpils cietokšņa 210. gadadienai veltīto pastmarku pasniedza Daugavpils domes priekšsēdētājam Igoram Prelatovam un priekšsēdētāja vietniekam Jānim Dukšinskim.

Pastmarkas pirmie eksemplāri Daugavpils domes vadības pārstāvjiem pasniegti pateicībā par sadarbību un atbalstu vēsturiskās rekonstrukcijas pasākumu un festivālu “Dinaburg 1812” rīkošanā. Viens pastmarkas eksemplārs tiks nodots pilsētas muzejam glabāšanai, pie dažiem eksemplāriem tiks arī kluba sadarbības partneri.

Nākamgad pastmarku “Daugavpils cietoksnim 210” varēs iegādāties Daugavpils Tūrisma un informācijas centrā, kā arī Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā.

Daugavpils Vēsturiskās rekonstrukcijas klubs nodarbojas ar reģionālās vēstures pētniecību un popularizēšanu. Klubs ir pazīstams kā aktīvs kultūras pasākumu dalībnieks cietoksnī, atdarinot Daugavpils cietokšņa 1812. gada garnizona štāba darbību.