„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Vairāki Daugavpils novada tūrisma un atpūtas objekti ir pieejami arī ziemā

Kamēr valstī un pasaulē ir spēkā dažādi ierobežojumi sakarā ar “Covid-19” izplatību, daudzas kultūras un tūrisma vietas un apskates objekti patlaban apmeklētājiem ir slēgti, Daugavpils novadā pastaigām svaigā gaisā ir pieejami vairāki tūrisma objekti un dabas takas, „Latgales Laiku” informēja vietējā pašvaldībā.

Šogad sniegs priecē gan lielus, gan mazus. Visvairāk sniega ir mežos un dabas takās. Daugavpils novadā ir ļoti plašs dabas objektu piedāvājuma klāsts, tāpēc tiek piedāvāti daži varianti, kā pavadīt neaizmirstamas un aizraujošas brīvdienas dabā, elpojot svaigu gaisu un gūstot pozitīvas emocijas, kas uzlabo arī veselību un stiprina imunitāti. 

Pastaigām svaigā gaisā un atpūtai ir pieejams 19. gadsimta beigās veidotais un nesen atjaunotais Jaunsventes parks. Vairākus kilometrus no Jaunsventes parka atrodas Sventes ezera taka, kura stiepjas gar Sventes ezeru. Labiekārtotajā ezera takā rekonstruēts pastaigu celiņu tīkls ar soliņiem, atpūtas un piknika vietām, lapenēm, pastaigu laipām, skatu platformām un citiem infrastruktūras elementiem.

Atpūtniekiem ir pieejams arī 21 metru augstais Vasargelišķu skatu tornis, kur no putna lidojuma augstuma var aplūkot ainavas un gleznainos Daugavas lokus. Apmeklētāji no tā var redzēt Daugavas upes Rozališķu loku – vienu no skaistākajiem Latvijas dabas skatiem.

Tāpat atpūtniekiem ir pieejama Slutišķu krauja, Markovas pilskalns un izziņas taka, Dinaburgas pils taka, Līksnas muižas parks, Červonkas muižas pils parks, Medumu parks un taka, Lielbornes pastaigu taka, slēpošanas bāze “Egļukalns”, “JuRita” mini zoo un mini zoo “Raptors Park”.

Ministru kabineta Krīzes vadības padome nolēmusi, ka sejas aizsargmaskas jālieto arī dabas takās un pie vides objektiem, kur nav iespējams nodrošināt distancēšanos starp cilvēkiem.