„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Aptauja- Ko gaidām jaunajā 2021. gadā

Šajā sarežģītajā pārmaiņu un stingru ierobežojumu laikā avīzes „Latgales Laiks” reportiere jautāja Latgales iedzīvotājiem, kā viņi pavadīja veco gadu un kādā noskaņojumā, ar kādām cerībām sagaidīja jauno 2021. gadu?

Ņina: „Aizvadītais gads man bija labs un noteikti paliks atmiņā. Nekad agrāk es tik daudz laika netiku pavadījusi kopā ar saviem bērniem un mazbērniem. Martā, kad sākās karantīna, mēs visi kopā aizbraucām uz vasarnīcu. Kopā mācījāmies, strādājām. Apguvām jaunas prasmes -- attālinātās mācības, izmantojot visas pieejamās tehnoloģijas. 2020. gadā izdevās pabeigt visus iesāktos darbus, vairāk uzmanības veltīt savai veselībai. Iemantoju daudz jaunu labu paziņu, ar kurām mani saista kopīgs vaļasprieks – šūšana. Gada nogalē atkal tika ieviesti jauni ierobežojumi, taču mēs nejutāmies apdalīti. Mēs strādājam, komunicējam, pašizglītojamies. Jauno gadu kopā ar ģimeni sagaidījām mūsdienīgi, izmantojot „zoom”. Ļoti gaidām laiku, kad situācija Latvijā kaut nedaudz uzlabosies un mūsu dzīve ieies ierastajās sliedēs. Taču tas atkarīgs no mums pašiem. Sveicu visus Jaunajā gadā! Ticiet brīnumiem un labajam.”

Anatolijs: „2020. gads man palicis atmiņā kā nopietnu projektu laiks, kad tikos ar interesantiem cilvēkiem. Mēdz teikt, ka dzīvība ir kustībā, un bez tās nav attīstības. Jauno gadu sagaidīju mazliet klusāk nekā pērn, jo ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi ieviesa savas korekcijas, tāpēc nevarēja atbraukt visi radi, kā bijām plānojuši, taču nevajag bēdāties, jo viss mainās uz labu. Daudzi jau ir novērtējuši, cik svarīga ir „dzīvā” komunikācija, iespēja brīvi pārvietoties. Jaunajā, 2021. gadu, raugos ar smaidu, no esmu optimists, taču arī pesimistiem nav jākrīt izmisumā – notiek pārmaiņas, cilvēki pielāgojas, bet mediķi noteikti atradīs, kā atrisināt šo situāciju. Vēsture liecina, ka medicīna un tehnoloģijas nestāv uz vietas, tās attīstās, un šodienas problēma jau rīt var nešķist tik neatrisināma.”

Ilona: „Arī šo Jaungadu, tāpat kā iepriekšējo, svinēju mājās. Protams, veikalos dažādu preču iegādes ierobežojumi radīja neērtības, piemēram, cepampapīrs nebija pirmās nepieciešamības preču kategorijā. Nevar nopirkt arī zeķes, zeķbikses. Tādējādi neērtības lika sevi manīt. Spriedzi radīja arī komandantstunda, kad pēc 22.00 nedrīkstēja atrasties ārā. Es saprotu, ka tas viss domāts mūsu pašu drošībai, ka cilvēki slimo un mirst, un tas ir briesmīgāk, nekā tas, ka nevar nopirkt papīru vai zeķes. Ceru, ka nākamais gads būs labāks, ticu, ka „kovids” tiks pieveikts un mēs atkal varēsim dzīvot kā agrāk. Ceru, ka ekonomiskā situācija valstī un iedzīvotāju materiālais stāvoklis uzlabosies, tiks radītas jaunas darba vietas. Ir daudz cerību un vēlēšanos, bet, vai tās piepildīsies, redzēsim jaunajā 2021. gadā.”

Artūrs: „2020. gads mani neiepriecināja, taču arī nesagādāja lielu sarūgtinājumu, es vien pārliecinājos, ka esmu pareizi izvēlējies profesiju. Ceļojumus nācās atlikt, vairāk laika pavadījām mājās. 2020. gada nu ir beidzies, un es ceru, ka jaunais gads būs citāds un „kovids” izzudīs. Vai tiešām zinātnieki neko neizdomās, lai pieveiktu slimību? Jauno gadu svinējām ģimenē, nebija ne tālu radu, ne citu ciemiņu. Galds bija klāts kā ierasts – bagātīgi. 2021. gadā raugos ar cerību, ka „kovids” atkāpsies un mēs visi varēsim atgriezties ierastajā dzīvē, savukārt mēs ar dzīvesbiedri varēsim apmeklēt jaunas pilsētas un valstis. Taču pagaidām cerību ir vairāk nekā iemeslu cerēt.”

Alise un Pāvels: „Tā ir sagadījies, ka mūsu iepazīšanās gadadiena ir 1. janvārī. Tā kā uzaicināt draugus, iet ciemos un ārā bija aizliegts, mēs sagaidījām Jauno gadu divatā. Lai gan tā gluži nevar teikt, jo mājā kopā ar mums dzīvo četri kaķi un trusis. Tādējādi mēs bijām septiņi, pasniedzām viens otram jaukas dāvanas, viena no tām bija mākslīgais sniegs – ārā iet nedrīkstēja, tāpēc rotaļājāmies ar sniegu mājās. Bija ļoti sirsnīgi un romantiski. Šis bija visromantiskākais Jaungads mūsu dzīvē. 2021. gadā mums ir ļoti daudz radošu plānu, tāpēc ceram, ka drīzumā šis „kovida” neprāts beigsies un mēs atkal varēsim uzstāties koncertos un izdot savu mūzikas albumu!”