„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.9 °C
daži mākoņi

Rekonstruēta Daugavpils 15. vidusskolas sporta zāle

Daugavpils 15. vidusskolas sporta zālē noslēgušies būvniecības darbi un pavisam drīz skolēniem un pilsētas basketbola komandu spēlētājiem būs mūsdienu prasībām atbilstoša vieta sporta stundām un treniņiem. Savukārt pilsēta iegūs vēl vienu sporta objektu, kurā varēs norisināties valsts līmeņa sacensības.

Daugavpils pašvaldībā „Latgales Laiku” informēja, ka jautājums par 15. vidusskolas sporta zāles renovāciju bija aktuāls jau sen. Viena no pilsētā lielākajām skolu sporta zālēm nebija pieredzējusi kapitālo remontu kopš mācību iestādes atvēršanas tālajā 1978. gadā. 2020. gada budžetā pašvaldība sporta zāles modernizācijai bija atvēlējusi vairāk nekā pusmiljonu eiro.

Darbu gaitā izremontēta zāle 654 kvadrātmetru platībā un balkons, pārplānotas palīgtelpas, no jauna izbūvējot ģērbtuves, dušas telpas, tualetes un treneru telpas, atjaunoti griesti, ieklāts profesionālais grīdas segums, ierīkota ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, izbūvēta ugunsdrošības sistēma, modernizēta apkures sistēma, uzstādīta jauna vingrošanas siena un vingrošanas aprīkojums, jauni basketbola grozi ar vairogiem,  kā arī vairogu pacelšanas iekārtas, kas ļauj padarīt zāli piemērotu sacensībām arī volejbolā un citos sporta veidos.

Daugavpils 15. vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis „Latgales Laikam” atklāja, ka objektā ir uzstādīta arī videonovērošanas un apziņošanas sistēma, nodrošinot nepieciešamās drošības prasības. Savukārt sanitārais mezgls ir pielāgots arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Lai šiem cilvēkiem būtu iespēja iekļūt skolas telpās, pie ieejas mācību iestādē ir uzstādīts pacēlājs. “Covid-19” izplatība projekta īstenošanu nav kavējusi.