„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+4.8 °C
apmācies

Dienesta izmeklēšana par “Covid-19” izplatību pansionātā ievelkas

Dienesta izmeklēšana par “Covid-19” izplatību Daugavpils Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā ir ievilkusies, jo tā nu jau bijušais vadītājs Valentīns Plonis ir iesniedzis darba nespējas lapu, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pastāstīja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Tā kā nav komunikācijas ar centra bijušo vadītāju, nav iespējas saņemt dienesta izmeklēšanai nepieciešamos paskaidrojumus, kā arī veikt citas nepieciešamās izmeklēšanas darbības. Pašvaldības juristi pieļauj, ka, apritot 30 dienām, pašvaldība būs spiesta atbrīvot Valentīnu Ploni no ieņemamā amata.

Kādā veidā infekcija ir iekļuvusi pansionātā, infektologi nemāk pateikt, jo izsekot vīrusa izplatību ir sarežģīti. Patlaban visiem saslimušajiem pansionāta pacientiem ir ģimenes ārsta atzinums, ka viņi ir veseli.

Ir veikta arī atkārtota testēšana tiem pansionāta klientiem un darbiniekiem, kuri nebija saslimuši. Starp viņiem neviens saslimušais nav konstatēts. Lai mazinātu vīrusa izplatības iespējas, iestādē ir plānota vakcinēšanās.

Patlaban noskaidrots, ka Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centra vadība atbildīgajiem pašvaldības darbiniekiem sākotnēji sniegusi nepatiesu informāciju par “Covid-19” izplatību iestādē.

Lai noskaidrotu patieso situāciju, tika veikta visu pansionāta iemītnieku un darbinieku testēšanu. Tās rezultātā atklājās, ka ar “Covid-19” pansionātā ir inficēta teju puse no visiem klientiem, kā arī vairāki desmiti darbinieku.

Patlaban situācija Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā tiek pastiprināti kontrolēta. Centrā uzturas aptuveni 270 klientu, vairāk nekā puse no viņiem ir guloši, un strādā vairāk nekā 200 darbinieku.