„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

DRS teritorijā uzstādīti divi moduļi “Covid-19” pacientu izvietošanai

Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) teritorijā uzstādītas pirmās divas moduļa tipa ēkas, kur plānots izvietot “Covid-19” pacientus, kuru stāvoklis nav smags, bet kam ir nepieciešama ārstu uzraudzība un veselības stāvokļa stabilizācija.

Kā skaidro Daugavpils reģionālajā slimnīcā, jauno ēku ierīkošana ļaus atslogot Plaušu slimību un tuberkulozes centru, kur ārstējas lielākā daļa “Covid-19” pacientu. Katrā no uzstādītajām moduļa tipa ēkām varēs izvietot līdz pieciem pacientiem. Paredzēts, ka kopā būs sešas šādas ēkas, tādējādi papildvietu skaits sasniegs 30. Moduļi ir aprīkoti ar visu nepieciešamo, ieskaitot dušu, labierīcības un telpas, kur personāls varēs uzģērbt aizsargtērpus.

Patlaban DRS ir ierīkotas kopumā 154 gultas vietas “Covid-19” pacientiem, no kurām 129 paredzētas vidēji smagiem pacientiem, 19 – smagiem Intensīvās terapijas nodaļā un sešas reanimācijas gultas. Pacientu ar salīdzinoši vieglu slimības gaitu pārvirzīšana uz moduļiem ļaus Plaušu slimību un tuberkulozes centrā izbrīvēt gultasvietas pacientiem ar smagāku slimības gaitu.

Raksturojot šībrīža situāciju, slimnīcas vadība norāda, ka saslimušo un izolācijā esošo darbinieku skaits samazinās, situācija pamazām stabilizējas. Visas nodaļas funkcionē un sniedz nepieciešamo palīdzību iedzīvotājiem. To palīdz nodrošināt iekšējā epidemioloģiskā protokola stingra ievērošana. Lielas cerības tiek liktas arī uz medicīnas personāla vakcinēšanu, kas sākās jau aizvadītā gada nogalē.

Saskaņā ar statistikas datiem, janvārī slimnīcā ikdienā ārstējas apmēram 100--115 pacienti. Kopš pandēmijas sākuma stabilizēti un turpmākai ārstēšanai mājās no izrakstīti 553 pacienti, kuriem bija konstatēta inficēšanās ar “Covid-19”, nomiruši 90 cilvēki.