„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

DRS vakcinējušies jau 180 cilvēki

Avīzes nodošanas brīdī Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) ir vakcinējušies 180 cilvēki, tai skaitā 112 DRS darbinieki, Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta darbinieki, ārsti un vidēja līmeņa medicīnas personāls, „Latgales Laiks” noskaidroja ārstniecības iestādē.

Pirmajā partijā slimnīca saņēma 170 vakcīnu devas, otrajā partijā -- vēl 30 vakcīnu devas, ņemot vērā arī citu Daugavpils medicīnas iestāžu darbinieku pieprasījumu.

Nepieciešamības gadījumā slimnīca ir gatava atvērt otru vakcinācijas kabinetu, lai paātrinātu vakcinācijas procesu.

Zāļu valsts aģentūra informē, ka “Covid-19” vakcīnas tiek izstrādātas saskaņā ar Eiropas Savienībā (ES) spēkā esošā normatīvā regulējuma vadlīnijām un likumiskām prasībām. “Covid-19” vakcīnu izstrādes, izpētes un apstiprināšanas prasībām netiek piemērotas nekādas atlaides saistībā ar pandēmijas situāciju.

Tāpat kā ikvienas zāles, arī “Covid-19” vakcīnas vispirms tiek pārbaudītas laboratoriski, proti, farmaceitiskās kvalitātes pētījumos, izmantojot laboratoriskus testus, kā arī izpētē ar dzīvniekiem. Pēc tam vakcīnas tiek pārbaudītas, ievadot brīvprātīgiem cilvēkiem klīnisku pētījumu ietvaros. Šīs pārbaudes palīdz gūt apstiprinājumu par vakcīnu drošumu un iedarbīgumu, proti, aizsardzības veidošanos pret infekciju.

Vakcinēšanās pret “Covid-19” Latvijā ir brīvprātīga, tostarp veselības aprūpes darbiniekiem. DRS valdes loceklis Grigorijs Semjonovs paskaidroja, ka lēmums par vakcinēšanos katram darbiniekam ir jāpieņem personīgi, vispusīgi izvērtējot situāciju un savu veselības stāvokli. 

Vakcīna nav panaceja un tā uzreiz neapturēs infekciju, bet vakcinācija spēs uzlabot situāciju kopumā, ja tiks ievērotas arī citas prasības: sejas aizsargmaskas lietošana, distancēšanās un sanitāro prasību izpilde.