„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

No amata atbrīvo Daugavpils Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra direktoru

Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti atbrīvojuši Valentīnu Ploni no Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra direktora amata.

No ieņemamā amata Valentīns Plonis atbrīvots, pamatojoties uz iesniegumu, kurā viņš lūdzis atbrīvot no darba pienākumu pildīšanas.

Aizvadītā gada decembrī Daugavpils Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā tika konstatēta klientu un darbinieku masveidīga inficēšanās ar “Covid-19”. Situācijas risināšanā iesaistījās gan pašvaldības atbildīgās amatpersonas, gan arī Slimību profilakses un kontroles centra un Daugavpils reģionālā slimnīcas speciālisti.

Lai noskaidrotu patieso situāciju, tika veikta visu pansionāta iemītnieku un darbinieku testēšanu. Tās rezultātā atklājās, ka ar “Covid-19” pansionātā ir inficēta teju puse no visiem klientiem, kā arī vairāki desmiti darbinieku.

Saistībā ar notikušo tika sākta arī dienesta izmeklēšana. Savukārt centra nu jau bijušais vadītājs Valentīns Plonis sākumā iesniedza darba nespējas lapu, bet pēc tam arī iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata.

Dienesta izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centra vadība atbildīgajiem pašvaldības darbiniekiem sākotnēji sniegusi nepatiesu informāciju par “Covid-19” izplatību iestādē.

Kādā veidā infekcija ir iekļuvusi pansionātā, infektologi pagaidām nemāk pateikt, jo izsekot vīrusa izplatībai ir sarežģīti. Patlaban situācija pansionātā ir normalizējusies, ir veikta testēšana un teju visiem saslimušajam pansionāta pacientam ir ģimenes ārsta atzinums, ka viņi ir veseli. Lai mazinātu vīrusa izplatības iespējas, iestādē ir plānota vakcinēšanās.

Patlaban situācija Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā tiek pastiprināti kontrolēta. Centrā uzturas aptuveni 270 klienti, vairāk nekā puse no viņiem ir guloši, un strādā vairāk nekā 200 darbinieku. Centra vadītājas pienākumus patlaban pilda Gaļina Ļipovska.