„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

„Latvijas Sarkanais Krusts” vēlas pārņemt no domes pansionātu

Biedrība „Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) vērsās pie Daugavpils domes priekšsēdētāja Igora Prelatova ar interesantu, taču negaidītu priekšlikumu. Brīvprātīgo organizācija piedāvāja pašvaldībai noslēgt ar to deleģēšanas līgumu, kurā paredzēts, ka Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālais centrs (pansionāts) tiek nodots LSK pārziņā.

Savu iniciatīvu biedrības pārstāvji pamatoja ar to, ka LSK jau daudzu gadus veiksmīgi sadarbojas ar pilsētas pašvaldību, īstenojot sociālajā jomā visdažādākos projektus, tāpēc augstas kvalitātes, kā arī plašāka spektra pakalpojumu sniegšana pilsētas pansionāta klientiem jau no šī gada aprīļa (!) varētu būt nākamais solis abpusējā sadarbībā.

Izklausās skaisti un pārliecinoši. Taču, neskatoties uz to, Daugavpils pašvaldība pagaidām nav gatava steigšus pieņemt lēmumu tik svarīgā jautājumā. Pirmkārt, šajā gadījumā ir runa par sociālās iestādes, kura sniedz maksas pakalpojumus, nodošanu privātās rokās. Kā zināms, vairākums klientu maksā par iespēju dzīvot pansionātā.

Otrkārt, gadījumā, ja tiks noslēgts deleģēšanas līgums, biedrība „Latvijas Sarkanais Krusts” plāno saņemt bezatlīdzības lietošanā arī renovēto pansionāta ēku. Turklāt pašvaldībai būs jānodod LSK pārziņā arī šīs sociālās iestādes budžetu aptuveni 1 600 000 eiro apmērā. Jāpiebilst, ka no šīs summas aptuveni 700 000 eiro ir pašvaldības dotācija.

Jāatzīmē, ka tad, ja tika noslēgts deleģēšanas līgums, „Latvijas Sarkanais Krusts” gatavojas pārņemt arī visu pašreizējo Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra darbinieku štatu.

Ņemot vērā visus šī līguma faktorus, rodas jautājums, kādā ziņā biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” priekšlikums var būt izdevīgs Daugavpils pašvaldībai? Atbilde uz šo jautājumu jāsniedz darba grupai, kura tiks izveidota, lai izpētītu LSK priekšlikumu.

 

Uzziņai

„Latvijas Sarkanais Krusts” skaitļos:

ap 1800 darbinieku;
23 reģionālās nodaļas, ap 230 nodaļu un 18 jaunatnes nodaļas;
5000 biedru;
ap 1600 brīvprātīgo.