„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Rotko mākslas centrs aicina māksliniekus pieteikt izstāžu projektus

Izveidota piedāvājuma veidlapa, kurā mākslinieks, mākslinieku apvienība vai kurators var pieteikt paša veidotu izstādes projektu īstenošanai Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, “Latgales Laiku” informēja mākslas centra mārketinga speciālists Aivars Baranovskis.

Patlaban izteiktāk nekā jebkad iepriekš mākslas pasaule ir iegrimusi plānošanas fāzē. Laikā, kad mākslinieki rada jaunus darbus, kuratori veido izstāžu koncepcijas, bet mākslas vēsturnieki -- pārskatus par iepriekš notikušo, mākslas telpās kā lieli svētki tiek plānota un gaidīta atkal atvēršanās. Gatavojot jaunas izstāžu sezonas un piesaistot jaunus mākslas projektus, atkal atvēršanās svētki tiek plānoti arī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Jebkuru mediju mākslinieki, mākslinieku apvienības, kuratori vai izstāžu rīkotāju grupas ir aicinātas pieteikt savus mākslas projektus, aizpildot izstādes piedāvājuma veidlapu. Tajā nepieciešams aprakstīt izstādes ieceri -- koncepciju, mākslas darbus, to apjomu, nepieciešamo platību –, kā arī pievienot vizuālo materiālu, kas ļautu pilnvērtīgi novērtēt izstādes māksliniecisko kvalitāti.

Izstāžu projektu izvērtēšana notiks vienu reizi gadā, maija beigās, skatot piedāvājumus, kas saņemti no iepriekšējā gada 1. maija līdz šī gada 30. aprīlim. Jūnija pirmajā nedēļā visi pieteicēji individuāli tiks informēti par atlases rezultātiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas, kultūras un izglītības centrs Daugavpils cietoksnī, kas izveidots vēsturiskajā artilērijas arsenāla ēkā. Līdzās pastāvīgajai ekspozīcijai, kas iekļauj Marka Rotko oriģināldarbus un izcilības no centra kolekcijas, ik sezonu tiek veidotas izstādes sadarbībā ar māksliniekiem un kuratoriem no visas pasaules.