„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Daugavpilī notiks I Starptautiskais Marka Rotko mūsdienu mūzikas jauno izpildītāju konkurss

Martā Daugavpilī norisināsies vēl nebijis konkurss jaunajiem mūziķiem -- I Starptautiskais Marka Rotko mūsdienu mūzikas jauno izpildītāju konkurss, kurā piedalīsies bērni un jaunieši līdz 19 gadu vecumam, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Konkursa organizatori jau ir saņēmuši vairāk nekā 300 pieteikumus no Vācijas, Kanādas, Izraēlas, Somijas, Portugāles, Polijas, Indijas un vairākām citām valstīm. Konkurss notiks četrās kategorijās: stīgu instrumenti, pūšamie un sitamie instrumenti, klavierspēle un akordeona spēle.

Marka Rotko Starptautisko mūsdienu mūzikas jauno izpildītāju konkursa mērķis ir sekmēt muzicēšanas prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem un godināt pasaulslavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma un krāsu laukumu glezniecības pamatlicēja Marka Rotko (1903--1970) vārdu.

Konkursa organizē Daugavpils 13. vidusskola sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Kultūras pārvaldi, Daugavpils Izglītības pārvaldi, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultāti.