„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Daugavpils reģionālajā slimnīcā pakāpeniski atsāk plānveida operācijas

Daugavpils reģionālajā slimnīcā atsāktas plānveida operācijas, bet pagaidām mazākos apjomos nekā tas bija iepriekš. Tuvākajā laikā pilnā apjomā tiks sniegti bērnu ķirurģijas pakalpojumi, „Latgales Laiku” informēja slimnīcā.

Patlaban slimnīcā tiek veiktas arī onkoloģijas profila, lielo locītavu endoprotezēšanas operācijas un ķirurģiskās manipulācijas, kuru veikšanas laikā nav nepieciešama anesteziologa, reanimatologa un attiecīga profila vidējā personāla iesaiste. 

Sakarā ar ārstu trūkumu janvāra pēdējās dienās bija apturēta arī dzemdētāju pieņemšana Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā. Neskatoties uz to, turpinājās jauno māmiņu un bērnu, kuri jau atradās Dzemdību nodaļā, aprūpe. Akūtas ginekoloģiskās palīdzības sniegšana turpinājās un tiek sniegta arī šobrīd. Šonedēļ dzemdību pieņemšana Sieviešu klīnikas Dzemdību nodaļā tika atjaunota.

Plānveida operāciju veikšanu Daugavpils reģionālajā slimnīca pārtrauca aizvadītā gada decembrī, lai mazinātu “Covid-19” izplatīšanos, lai slimnīca arī turpmāk spētu pilnvērtīgi un nepārtraukti nodrošināt neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, tai skaitā cilvēkresursu nepietiekamības gadījumā nodrošinot trīs  intensīvās terapijas nodaļas vienību atsevišķo posteņu nepatrauktu darbu smago akūto pacientu plūsmu šķirošanai.

Patlaban ārpus darba procesa ir 81 Daugavpils reģionālās slimnīcas medicīnas darbinieks -- 80 ar pozitīvo “Covid-19” diagnozi un viena kontaktpersona.

Pacientu apmeklēšana slimnīcā joprojām ir aizliegta. Arī ģimenes dzemdības joprojām nav atļautas.