„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Aptauja-- Vai Daugavpils iedzīvotājus apmierina ielu tīrīšanas kvalitāte

Šogad ir īsta ziema – ar salu un sniegu, tāpēc Daugavpils ielās strādā sniega tīrīšanas tehnika. Vai pilsētas iedzīvotājus apmierina ielu tīrīšanas kvalitāte un ko viņi domā par Daugavpils domes nesen pieņemto lēmumu, ka privātmāju īpašniekiem vairs nav jāuzkopj piegulošā teritorija? Pilsētnieku viedokli šajos jautājumos apkopoja avīzes „Latgales Laiks” reportiere.

Genādijs: „Pie mums, Grodņas ielā, tīra ļoti labi. Mūsu sētniece Nastja visu paspēj, es esmu apmierināts ar viņas darbu. Nastja ir ļoti laba sētniece, strādā ļoti rūpīgi. Kā tīra ielas un trotuārus pilsētā, es nezinu, taču mūsu pagalmā ir kārtība. Pašlaik „kovida” dēļ cenšos retāk iet ārā, daru to vien tad, ja ir neatliekas un svarīgas darīšanas, tāpēc par visu pilsētu neko nevaru pateikt.”

Ņina: „Tīra ne sliktāk un ne labāk, kā parasti, bet neapmierinātie vienmēr būs un atradīs, kur „piekasīties”. Svešs ne visai labi padarīts darbs ir labāks redzams nekā savs. Pret domes lēmumu, ka privātmāju īpašniekiem turpmāk nebūs jāuzkopj piegulošā teritorija, jo to darīs pašvaldība, man ir divējāda attieksme, jo cilvēki ir dažādi un arī attieksme pret to bija atšķirīga, arī pagalmi ir dažādi, tāpēc visu nevarēs sakopt ar traktoru, vajadzēs vairāk sētnieku. Ja tās būs jaunas darba vietas , tad labi, bet, ja šīs teritorijas sadalīs pašreizējiem sētniekiem, tas nebūs pareizi, -- viņi nevarēs visu paspēt un uzkopšana nebūs kvalitatīva. Uzskatu, ka sētniekiem jau tāpat pietiek darba, -- nekad neesmu redzējusi, ka sētnieki sēdētu uz soliņiem un bezdarbībā grauztu saulespuķu sēkliņas. Esmu bijusi ārzemēs, un tur privātmāju īpašnieki paši uzkopj teritoriju pie mājām, jo tā nav nemaz tik liela, lai to nevarētu izdarīt. Tur īpašnieks pats ir atbildīgs par to, lai cilvēks, ejot pa viņa teritoriju, nepaslīdētu un nesavāktajām lapām vai atkritumiem. Mēs esam Eiropā, vēlamies, lai pie mums būtu kā ārzemēs, taču tur, izņemot tiesības, ir arī daudz pienākumu, kuri tiek pildīti.”

Valentīna: „Tirgū (tā ir mana pašreizējā darbavieta) mēs uzkopjam paši. Traktors nobrauc pa trotuāru, kur tas ir iespējams, bet pārējo tīrām paši. Labi, ka pašvaldība sakops visas teritorijas, jo ne jau visi privātīpašnieki ir atbildīgi cilvēki, savukārt citi nespēj sakopt teritorija veselības stāvokļa dēļ. Zinu, ka daudziem patīk savu māju un teritoriju ap to uzturēt tīru, dažiem tā ir fiziska aktivitāte, lai pabūtu svaigā gaisā un uzturētu sevi formā. Ar laiku redzēsim, kā jaunais likums tiks pildīts praksē, taču gan jau šāda lēmuma pieņemšanai ir iemesls.”

Jeļena: „Es dzīvoju dzīvoklī un man ir grūti spriest par jauninājumu ceļu un ielu uzkopšanā pie privātmājām. Taču esmu dzirdējusi, ka par nesakoptu, nenopļautu teritoriju uzlika sodu, un tas izraisīja privātmāju īpašnieku neapmierinātību. Dažkārt ir slidens, bet tas, droši vien, atkarīgs nevis no tīrīšanas, bet gan no laika apstākļiem.”

Irina: „Miera ielā 143, kur es dzīvoju, ielas tiek tīrītas ļoti labi. Mūsu sētnieks Aleksandrs ir ļoti centīgs un atbildīgs. Viņš pamana visus atkritumus un savāc, arī sniegu tīra labi. Salīdzinājumā ar mūsu pagalmu, pilsētā uzkopj sliktāk. Par jaunu likumu – teritoriju sakopšanu pie privātmājām – esmu dzirdējusi, bet, kā tas notiks, pašlaik nespēju iedomāties. Ar tehniku, protams, ir vieglāk, taču ne visur ar traktoru var izbraukt, tāpēc būs vajadzīgs kāds, kurš tīrīs tur, kur ar tehniku nevar tikt klāt. Jebkurā gadījumā, tas nozīmē, ka kādam būs darbs, un tas ir labi.”

%%phots%%