„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Bijušās kopmītnes vietā plāno uzbūvēt māju ar pašvaldības dzīvokļiem

Bijušās kopmītnes ēkas 18. novembra ielā 43 vietā tiek plānots uzbūvēt pašvaldības daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kurā dzīvokļi būs paredzēti dažādu nozaru speciālistiem, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Jau vairākus gadus pašvaldībā tiek lemts, ko iesākt ar bijušo kopmītnes ēku. Pašvaldības šī gada budžetā ir paredzēti līdzekļi tās nojaukšanai, lai nākotnē šeit uzbūvētu māju ar pašvaldības dzīvokļiem.

Ēka 18. novembra ielā 43 uzbūvēta pagājušā gadsimta 70. gadu sākumā kā kopmītnes Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā strādājošajiem. Ēkā bija 107 istabiņas. 2000. gadu sākumā ēkas ekspluatācija tika pārtraukta. Pēc tam tā vairākus gadus  stāvēja tukša un neapsaimniekota, degradējot apkārtējo vidi pašā pilsētas centrā.

2017. gadā pašvaldība to izpirka par 20 000 eiro un uzsāka tehnisko apsekošanu, lai saprastu, vai tā ir atjaunojama un izmantojama dzīvojamā fonda papildināšanai. Ekspertīzes rezultāti liecināja, ka vairāk nekā desmit gados, kamēr ēka stāvēja bez logiem, durvīm un apkures, tai nodarīts ļoti liels kaitējums.

Līdztekus lietavām un salam visu šo laiku to postījuši arī bezpajumtnieki, kas te bija izraisījuši vairākus ugunsgrēkus. Tā kā ēkas atjaunošana prasītu milzīgus ieguldījumus -- aptuveni divus miljonus eiro, to nolemts nojaukt. Patlaban ir sagatavota tehniskā specifikācija projektēšanas darbiem un būvdarbiem ēkas nojaukšanai.

Iepriekš tika skatīts arī variants, kas nojauktā grausta vietā paredzēja iekārtot stāvvietu. Taču, ņemot vērā augošo pieprasījumu pēc pašvaldības dzīvokļiem no medicīnas, būvniecības un citu nozaru speciālistu puses, daudzi no kuriem jau ir uzsākuši vai tuvākajos gados uzsāks darbu Daugavpilī, nolemts šeit uzcelt dzīvojamo māju.

Būvniecībai un pašvaldības dzīvojamā fonda paplašināšanai paredzēts piesaistīt arī valsts finansējumu.