„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Par Vienības dārza rekonstrukciju lems pēc vēlēšanām

Daugavpils domes sēdē pēc ilgstošām diskusijām pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu atbalstījuši priekšlikumu apturēt jebkādus Vienības dārza rekonstrukcijas darbus, līdz šajā jautājumā tiks noskaidrots sabiedrības viedoklis.

Sabiedrisko apspriešanu paredzēts rīkot pēc pašvaldību vēlēšanām -- no 14. jūnijam līdz 16. jūlijam. Tajā plānots noskaidrot iedzīvotāju viedokli ne tikai par Vienības dārza labiekārtošanu, kur bija plānots uzstādīt Latvijas simtgadei veltītu pieminekli, bet arī par dzīvnieku kapsētas ierīkošanu pilsētas teritorijā, par apsildāmā baseina ar akvaparka elementiem Stopos un poliklīnikas būvniecību Jaunajā Forštatē.

Negatīvu nostāju pret Vienības dārza rekonstrukcijas projektu ar turpmāku pieminekļa uzstādīšanu tajā sociālajos tīklos iepriekš pauduši arī daudzi Daugavpils iedzīvotāji, norādot, ka diez vai šāda finansiāli ietilpīga projekta realizācija pašreizējos “Covid-19” izplatības apstākļos būtu lietderīga pašvaldības budžeta līdzekļu tērēšana.


Vienības dārza rekonstrukcijai pašvaldības šī gada budžetā bija paredzēti 800 000 eiro. Savukārt projekta pabeigšanai ar Latvijas simtgadei veltītā pieminekļa uzstādīšanu būtu nepieciešama vēl aptuveni tik pat liela naudas summa.

Ideja Latvijas simtgadei veltītu pieminekļa izveidei radās 2013. gadā, tās īstenošanai tika izveidota biedrība “Latvijai 100”. Lai gan ir gatavs ieceres tehniskais projekts, īstenot to joprojām nav izdevies.