„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

DRS teritorijā pabeigta moduļu aprīkošana „Covid-19” pacientu izvietošanai

Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) teritorijā pabeigta divu moduļa tipa ēku aprīkošana, kur vajadzības gadījumā var tikt izvietoti „Covid-19” pacienti, kuru stāvoklis nav smags, bet kam ir nepieciešama ārstu uzraudzība un veselības stāvokļa stabilizācija.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā skaidro, ka jaunās ēkas ir paredzētas, lai vajadzības gadījumā atslogotu Plaušu slimību un tuberkulozes centru, kur ārstējas lielākā daļa „Covid-19” pacientu. Katrā no uzstādītajām moduļa tipa ēkām varēs izvietot līdz pieciem pacientiem. Moduļi ir aprīkoti ar visu nepieciešamo, ieskaitot dušu, labierīcības un telpas, kur personāls varēs uzģērbt aizsargtērpus.

Patlaban DRS ir 156 gultasvietas „Covid-19” pacientiem, tai skaitā 19 – smagiem pacientiem Intensīvās terapijas nodaļā un astoņas reanimācijas gultas. Pacientu ar salīdzinoši vieglu slimības gaitu pārvirzīšana uz moduļiem vajadzības gadījumā ļaus Plaušu slimību un tuberkulozes centrā izbrīvēt gultasvietas pacientiem ar smagāku slimības gaitu.

Saskaņā ar pēdējiem statistikas datiem, patlaban slimnīcā ārstējas 70 pacienti, kam konstatēta inficēšanās ar „Covid-19”. Kopš pandēmijas sākuma stabilizēti un turpmākai ārstēšanai mājās izrakstīti 1003 pacienti, miruši 168 cilvēki.