„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils ziedu rotā šogad dominēs dzeltenā, zilā, violetā un rozā krāsa

Daugavpils ziedu rotā šogad dominēs dzeltenā, zilā, violetā un rozā krāsa gamma, jaunums būs arī interesanti ornamenti puķu dobēs, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Šonedēļ notika darba grupas sanāksme, kuras uzdevums ir lemt par šī pavasara un vasaras ziedu rotu pilsētā. Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta speciālisti sēdē prezentēja pilsētas apstādījumu koncepciju 2021. gadam.

Šogad pilsētā būs jau ierastās puķu dobes un ziedu konstrukcijas, rudenī jau iestādītas sīpolpuķes, bet mākslinieki un komunālo dienestu atbildīgie speciālisti rada arī jaunus apstādījumu risinājumus, solot daugavpiliešiem un pilsētas viesiem daudz pārsteigumu.

Esplanādes parkā taps  Mūzikas skvērs, bet Esplanādē uzziedēs puķu pļava, jaunu veidolu iegūs arī Baznīcas skvērs, kur smaržos lavandas un priecēs rozes. Tiek domāts par apstādījumu pilnveidošanu promenādēs. Plaši pilsētas noformējumā tiks izmantos arī viens no tās simboliem -- lilija.

Darba grupas sēdē tika apspriestas arī jaunas un drosmīgas idejas pilsētas noformējumam nākotnē, tai skaitā arī Vienības laukuma aizpildīšana ar interesantiem vides objektiem.

Darba grupas vadītāja, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska uzskata, ka noformētāju piedāvātās idejas ir labas, tāpēc  palūdza veikt aprēķinus par to izmaksām, lai turpmāk spriestu par šo ideju realizācijas iespējām.