„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

DRS atkal ir iespējamas ģimenes dzemdības

Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) atkal ir iespējamas ģimenes dzemdības, ja pavadošajai personai ir „Covid-19” negatīvs testa rezultāts, „Latgales Laiku” informēja ārstniecības iestādes administrācijā.

Ģimenes dzemdības, kad sievietei ir iespēja saņemt tuva cilvēka atbalstu, mazulim nākot pasaulē, Latvijā un arī Daugavpilī ir gana pieprasītas jau labu laiku. Tāpēc Daugavpils reģionālā slimnīca ir radusi iespēju nākt pretī mūsu topošajām māmiņām un atsākt ģimenes dzemdības, kas tika atceltas pērn septembrī „Covid-19” izplatības dēļ.

Tagad pavadošā persona var piedalīties ģimenes dzemdībās un uzturēties kopā ar pacienti ģimenes palātā, ja ir veikts „Covid-19” eksprestests un tā rezultāts ir negatīvs.

Pavadošā persona testu varēs nodot, sievietei iestājoties Dzemdību namā. Testa rezultāts būs zināms 15--30 minūšu laikā. Šis pakalpojums maksās astoņus eiro. Grūtniecēm un dzemdētājām „Covid-19” analīzes Dzemdību namā tiek veiktas bez maksas.

Eksprestests nav jāveic pavadošajai personai, kura var uzrādīt izdrukātu „Covid-19” testa negatīvu atbildi, kas nav vecāka par 48 stundām.