„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils mūzikas vidusskolas pedagogam Staņislavam Gribustam piešķirta Cimzes balva

Par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas pedagogam Staņislavam Gribustam piešķirta Cimzes balva, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes  vārdā nosauktā balva ir īpašs Latvijas Nacionālā kultūras centra apbalvojums, kuru tas katru gadu piešķir diviem izcilākajiem pedagogiem šādos izglītības virzienos: mūzika, deja vai māksla un dizains.

Staņislavs Gribusts pedagoģiskajā darbā strādā jau 56. gadu. Vairāk nekā 20 viņa bijušie audzēkņi ir pedagogi mūzikas skolās un vidusskolās, kā arī darbojas profesionālajos orķestros. Skolotāja nozīmīgo ieguldījumu stājas un skanējuma veidošanā akcentē Nacionālo Bruņoto spēku Štāba orķestris, kuru par savu darba un dienesta vietu ir izvēlējušies pieci viņa izskoloti klarnetisti -- Andrejs Teležņikovs, Guntars Gedroics, Česlavs Grods, Ivars Lavrinovičs un Ojārs Spila.

Biedrības “Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris” kolēģi augstu novērtējuši Staņislava Gribusta veikumu jauniešu vasaras nometnēs -- spēju ļoti ātri reaģēt uz jauno mūziķu prasmēm un spējām, izvēloties pareizu repertuāru rezultāta sasniegšanai un topošo mūziķu ieinteresēšanai. Vienlaikus skolotājs mērķtiecīgi virza jaunos mūziķus tālākai profesionālajai izaugsmei. Runa ir ne vien par instrumenta spēles apguvi, bet arī par jaunā mūziķa personības veidošanu.

Staņislavs Gribusts “Latgales Laikam” atzina, ka Cimzes balvas piešķiršana viņam ir negaidīts, patīkams pārsteigums. Mūziķis ir gandarīts par augsto novērtējumu, taču uzskata, ka šī balva ir piešķirta ne jau viņam vienam pašam. „Pamatā ir kolektīvs darbs, kurā piedalījušies arī koncertmeistari, bez kuru ieguldījuma nebūtu iespējama audzēkņu personības veidošana un tālāka pilnveidošana,” uzsvēra Staņislavs Gribusts.

Cimzes balvu kultūrizglītības jomas skolotājiem šogad saņems arī Salacgrīvas Mākslas skolas direktors, ilggadējs skolotājs Imants Klīdzējs.

Tradicionālā balvas pasniegšanas ceremonija, klātesot publikai, šogad izpaliks. Cimzes balvas laureātu godināšana reizē ar Kultūras ministrijas apbalvojuma saņēmēju -- talantīgāko kultūrizglītības jomas jauniešu un viņu pedagogu -- sveikšanu būs skatāma video formātā ar pirmizrādi 21. maijā Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra tīmekļvietnēs.