„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. maijs
Piektdiena
Dailis, Herberts, Umberts
+15.7 °C
apmācies

Atpūtnieki iecienījuši atjaunoto Adamovas dabas taku

Iestājoties siltākam laikam, aizvadītajās brīvdienās atjaunotajā Adamovas dabas takā Krāslavas novadā bija vērojams līdz šim neredzēts aktīvās atpūtas cienītāju pieplūdums. Bija pat brīži, kad automašīnu stāvlaukumā pie dabas takas sākuma nebija brīvu vietu, novēroja „Latgales Laiks”.

Pēc atjaunošanas Adamovas ainavu taka, kura sākas pie Krāslavas skatu laukuma, ir kļuvusi par vienu no populārākajiem tūrisma objektiem Krāslavas novadā. Taka atrodas īpaši aizsargājamo ainavu apvidū “Augšdaugava” un dabas parkā “Daugavas loki”, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālajā sarakstā.

Pastaigājoties pa taku, tās apmeklētāji var baudīt gan jaukus dabas skatus, gan augu daudzveidību. Daudzviet ir uzstādīti soliņi, kur atvilt elpu pēc kāpšanas pa neskaitāmajām kāpnēm. Tāpat var aplūkot arī dažādu meža zvēru koka skulptūras, uzrāpties uz lielā akmens, pavērot Daugavas tecējumu.

Tiem, kas vēlas iegūt veselīgu adrenalīna devu ģeogrāfiski sarežģītā maršrutā, ieteicams veikt pilnu takas posmu, sākot to no labās ieejas. Savukārt tiem, kas vēlas nesteidzīgi pastaigāties pa mežu gar Daugavas krastu, ģimenēm ar maziem bērniem un senioriem, labāk doties pa kreiso ieeju.

Aptuveni 1,8 kilometrus garo taku 1998. gadā izveidoja Daugavpils Universitātes studenti rektora Bruno Jansona vadībā. Dodoties pastaigā pa taku, ir iespēja iepazīt dabu tās daudzveidībā -- baudīt skaistu ainavu, iet pa noslēpumainām gravām, vērot dabas pieminekļus, klausīties putnus un, varbūt, pat ieraudzīt kādu vāveri. Lielākā daļa Adamovas dabas takas atrodas privātīpašumā, tomēr pašvaldība gadiem ilgi ir īstenojusi veiksmīgu sadarbību, piesaistot arī projektu finansējumu.

Lauku atbalsta dienesta atbalstītā projekta ”Dabas parka “Daugavas loki” Adamovas dabas takas daudzveidības saglabāšana un aizsardzība” gaitā ir veikta Adamovas dabas takas infrastruktūras atjaunošana vienotā īpaši aizsargājamo teritoriju stilā: informācijas stendu, norāžu un soliņa uzstādīšana, kritiskāko kāpņu un pakāpienu posmu atjaunošana, skatu platformas atjaunošana, koka skulptūru, apmeklētāju skaitītāja uzstādīšana.

Komentāri

23.04.2021 12:38
Elza
Lasot rakstu, gribas aizbraukt un izstaigāt šo dabas taku. Noteikti aizbrauksim ar ģimeni!