„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. maijs
Piektdiena
Dailis, Herberts, Umberts
+12.4 °C
apmācies

Noslēgumam tuvojas Slutišķu gravas takas izveide

Tuvākajā laikā Daugavpils novadā, dabas parka “Daugavas loki” teritorijā plānots atklāt LEADER projektā izveidoto Slutišķu gravas taku, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Slutišķu gravas taku projekta “Tūrisma infrastruktūras sakārtošana un pieejamība Daugavpils novadā” ietvaros labiekārtojuši uzņēmuma „Latvijas valsts meži” darbinieki.

Slutišķu gravas taka savieno Slutišķu ciemu un Slutišķu krauju. Tas būs jauns un tūristiem interesants maršruts, vairāk piemērots cilvēkiem ar fiziski aktīvu dzīvesveidu. Mērojot šo taku, varēs iepazīt vairākus biotopus, aplūkot skaisto dabu, unikālo dabas pieminekli “Daugavas vārti”, kas ir iekļauts desmit nozīmīgāko Latvijas dabas objektu sarakstā “Latvijas zaļās pērles”. Taka atklās arī citas neparastas dabas  ainavas un arī pārbaudījumus ceļotājiem.

Takas garums ir aptuveni divi kilometri. Slutišķu gravas taku var izstaigāt, izvēloties trīs dažādas sarežģītības pakāpes. Sarežģītākais maršruts ved pa gravām, tāpēc nāksies kāpt pa pakāpieniem augšā un lejā, šķērsojot koka tiltiņu pāri gravai. Visas pastaigas laikā ir labi redzama Daugavas upes burvība, var baudīt svaigo meža gaisu un priecēt acis ar plašiem ainavu skatiem. Vidējās sarežģītības maršruts ved pa gravām un Daugavas upes krastu. Izejot šo maršrutu, būs jāpārvar mazāk pakāpienu. Trešais, vieglākais, maršruts ved gar Daugavas upes krastu. Izejot taku, var nonākt līdz Slutišķu ciemam un kempingam Daugavas lokos.