„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. maijs
Piektdiena
Dailis, Herberts, Umberts
+15.7 °C
apmācies

Zobu implantācija: kāpēc tā ir tik dārga?

Aplūkojot zobu implantācijas cenas zobārstniecības klīnikās, rodas jautājums: kāpēc ir tik dārgi?

Šķiet, ka tā ir tikai titāna skrūve, kas tiek implantēta žoklī, un tajā nav nekā pārdabiska. Kāpēc tad zobārsti paņem tik daudz naudas un vai implantācijas augsta cena ir pamatota?

Implantācijas nianses

Fakts ir tāds, ka zobu implantācija nav viegls uzdevums, kā tas varētu šķist no pirmā acu uzmetiena. Tas prasa rūpīgu izpēti, prasmes, praksi, dārgus rīkus un palīgmateriālus, un tas neņem vērā pašas implanta izmaksas. Dažreiz klīnikas piedāvā īpašu piedāvājumu implantu uzstādīšanai, tad cenas izskatās mazliet jaukākas. Un, lai saprastu visas cenu noteikšanas nepilnības, jums vajadzētu sākt no paša sākuma, proti, no pētījumiem un izgatavošanas.

Katrs zinātniskais eksperiments prasa miljoniem eiro un gadu ilgu praksi, pirms tiek apstiprināts un atļauts to izmantot cilvēkiem. Tas pats attiecas uz implantāciju. Pagāja vairāk nekā viens gads, un tika iztērēti vairāk nekā miljons eiro, pirms zobārsti atklāja ar cilvēka ķermeni bioloģiski saderīgu materiālu, proti, titānu, un izstrādāja implanta formu un tā dizainu.

Implantu ražošana

Titāns, no kura tiek izgatavoti implanti, ir diezgan dārgs materiāls. Turklāt, lai to iegūtu un pareizi apstrādātu, ir nepieciešams īpašs aprīkojums, kura izmaksas pārsniedz simtiem tūkstošu eiro. Piemēram, tikai titāna stieņa griešanas mašīnas maksā aptuveni 250 000 eiro, un rūpnīcā atkarībā no produkcijas apjoma tās var būt no 20 līdz 100 gab.

Tāpat zobu implants ir jāattīra, jādezinficē un jāpārklāj ar īpašu pārklājumu (dārgākos modeļos), kas arī rada papildu izmaksas.

Pats implants maksas lielāku daļu no visas zobu implantācijas operācijas, jo atkarībā no jūsu klīniskās situācijas un jūsu vēlmēm pēc estētikas un funkcionalitātes būs atkarīga arī titāna implanta cena.

Ārsta kompetence

Neaizmirstiet par cilvēkresursiem, kas tiek izmantoti operācijas veikšanai. Implantologs apmēram 5 gadus pavada lai tikai iegūtu pamatizglītību šajā jomā, pēc tam nepieciešami vēl vismaz 5–10 gadu studijas un prakses, lai iegūtu nepieciešamo pieredzi un profesionālās iemaņas.

Un arī zobārstniecības izglītība un apmācība maksā vairāk nekā desmitiem tūkstošu eiro, tāpēc implanta uzstādīšana pie laba ārsta vienkārši nevar būt lēta, jo neviens savu darbu un pavadīto laiku nenovērtēs par zemu.

Apkalpošana

Būtu dīvaini, ja labs speciālists uzstādītu zobu implantus mājās, pārveidojot vienu istabu par savu kabinetu, vai ne? Tāpēc neaizmirstiet, ka jo labāka būs klīnika un serviss, jo augstāka būs pakalpojumu cena, acīmredzami šajā gadījumā jūs maksājat par komfortu un sterilitāti, kā arī par pārliecību, ka šī klīnika ir patiešām profesionāla.

Dažādās zobārstniecības klīnikās cenas var atšķirties, jo ne visiem ir mūsdienīgs aprīkojums, vai viss nepieciešamais aprīkojums un pieredzējuši ārsti, tāpēc, pirms izvēlaties, kur ir lētāk ievietot implantu, padomājiet, vai tas ir tā vērts, tāpēc ka jo zemākas izmaksas , jo lielāks risks, ka implants neiesakņosies un tas būs jāpārinstalē. Tāpēc izvēlieties tikai uzticamas klīnikas, piemēram, Smile Office, kur jums tiks nodrošināts kvalitatīvs serviss un uzticama uzstādīšana, kas pilnībā attaisnos cenas / kvalitātes attiecību.