„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Ekspluatācijā pieņemta atjaunotā Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēka

Pēc vērienīgiem divus gadus ilgušiem atjaunošanas darbiem, kas ietvēra gan energoefektivitātes paaugstināšanu, gan iekšdarbus, ekspluatācijā pieņemta Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēka Raiņa ielā 27, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Rūpīgu objekta un dokumentācijas pārbaudi veica Būvniecības valsts kontroles birojs. Tagad, pēc visu formalitāšu nokārtošanas, Dzimtsarakstu nodaļa var turpināt darbu atjaunotajā ēkā.

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēka ir būvēta tieši pirms 40 gadiem, un kopš tā laika tajā ne reizi netika veikts kapitālais remonts. Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā Raiņa ielā 27, Daugavpilī” rekonstrukcijas gaitā tika nosiltināta fasāde, nomainīti logi, pilnībā atjaunota apkures, ventilācijas, apgaismojuma un ūdensapgādes sistēma, izremontētas telpas un kāpnes. Ir ierīkots pacēlājs, lai ceremonijās varētu piedalīties arī cilvēki ar kustību traucējumiem. Darbi mazāk skāruši Bāriņtiesas telpas, kur jau agrāk bija veikts kosmētiskais remonts.

Renovācijas gaitā rūpīgi saglabāta Lielās zāles vitrāža, skaistās dekoratīvās lustras un citi elementi. Izremontēta arī “Šampanieša zāle”, kas ilgu laiku bija slēgta. Tajā jaunlaulātie un viņu tuvinieki varēs pavadīt patīkamus brīžus pēc laulības noslēgšanas, tai skaitā sliktu laikapstākļu gadījumā. Dzimtsarakstu nodaļā būs arī jaunas, speciāli pasūtītas mēbeles, kuru transportēšana pagaidām ir aizkavējusies „Covid-19” izplatības dēļ.

Būvdarbus veica ir SIA „Vanpro”, būvuzraudzību objektā nodrošināja SIA „INRI”, bet autoruzraudzību -- SIA „JOE” un SIA „Attīstības grupa”. Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā Raiņa ielā 27, Daugavpilī” kopējās izmaksas ir 1 193 846 eiro.

Energoefektivitātes paaugstināšanas projekts, pateicoties kuram ēka ieguva augsto „B” klases energosertifikātu, ļaus Dzimtsarakstu nodaļas ēkai ievērojami samazināt izdevumus par siltumenerģiju. Savukārt veiktais remonts priecēs ne tikai ēkas apmeklētājus, bet arī garāmgājējus.

Epidemioloģisko ierobežojumu dēļ svinīgie pasākumi Dzimtsarakstu nodaļā pagaidām diemžēl ir aizliegti -- ir atļauta tikai laulību noformēšanas juridiskā procedūra ārpus Lielās zāles, kurā var piedalīties līgava ar līgavaini un divi liecinieki. Tiklīdz šie ierobežojumi tiks atcelti, jaunlaulātie un viesi varēs krāšņi un eleganti nosvinēt šo zīmīgo dzīves notikumu.