„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Īpašnieki nav gatavi pārdot sanatoriju „Mežciems”

Sanatorijas kompleksa „Mežciems” īpašnieki atteikušies pārdot pašvaldībai šo īpašumu par tādu naudas summu, par kādu to novērtējis nekustamā īpašuma vērtēšanas eksperts, preses konferencē Daugavpils domē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Īpašnieki uzskata, ka eksperta vērtējums neatbilst reālajai tirgus situācijai. Viņi ir gatavi sadarboties ar pašvaldību saistībā ar īpašuma atsavināšanu, taču nav gatavi to pārdot, kamēr īpašums netiks pārvērtēts.

Tāpat Jānis Lāčplēsis norādīja, ka apstrīdēt īpašuma novērtējumu var tikai tā īpašnieki.

Firma “Latio”, kura 2006. gadā šo kompleksu bija novērtējusi par 1,5 miljoniem latu, pirms gada noteica tam vērtību 90 000 eiro apmērā. Dārgāk, kā tas ir novērtēts, pašvaldība kompleksu pirkt nedrīkst.

Sanatorijas kompleksa „Mežciems” īpašnieku pārstāvis “Latgales Laikam” atzina, ka viņi piekrīt pārdot pašvaldībai šo īpašumu par summu, kas būtu tuva reālajai tirgus cenai.

Kompleksa īpašnieku pārstāvis pauda neizpratni par to, kā īpašums, kura kadastrālā vērtība ir 170 000 eiro, varēja tikt novērtēts par 90 000 eiro. Tāpat viņš norādīja, ka minimālā cena, par kādu Mežciemā patlaban tiek tirgota zeme, ir astoņi eiro par kvadrātmetru. Savukārt sanatorijas kompleksa „Mežciems” kopējā platība ir 56 000 kvadrātmetru.

Jautājumu par nodomu līguma noslēgšanu bijušās sanatorijas „Mežciems” kompleksa iegādei Daugavpils domes Finanšu komiteja izskatīja 2019. gada vasarā. Minētā īpašuma iegādi pašvaldība plānoja ar mērķi revitalizēt vēsturiski nozīmīgu teritoriju, kura pašlaik ir degradētā stāvoklī, un atbalstīt mikrorajona attīstību.

2019. gadā objektu bija plānots iegādāties par summu, kas nepārsniedz 330 000 eiro. Turklāt bija plānots, ka ieguldītā nauda atgriezīsies pašvaldības budžetā, jo pašreizējais kompleksa īpašnieks pārdošanas rezultātā iegūtos līdzekļus novirzīs nekustamā īpašuma nodokļa parāda segšanai pievadķēžu rūpnīcai. Jāpiebilst, ka uzņēmumam, kuram pieder īpašums, nodokļu parādu nav.

Sanatorijas „Mežciems” attīstīšanas idejas autori uzskata, ka ēku kompleksa plānojums un konfigurācija ir pielāgojama jebkurai komerciālai darbībai, sākot ar medicīnas centra izveidi līdz sabiedriskās nozīmes un tūrisma objektu iekārtošanai.

Komentāri

17.07.2021 12:19
marusa
Ja nav gatavi pārdot sanatoriju mēžciems ,tad lai samaksā paši par to ka visu izdemolēja.