„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Lielu koncertu pilsētas svētkos nebūs

Sakarā ar valstī noteiktajiem „Covid-19” izplatību ierobežojošajiem pasākumiem, lieli koncerti šogad pilsētas svētkos netiek plānoti, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Pilsētas svētkos paredzēti iedzīvotāju un draugu apsveikumi dažādos formātos. Tāpat būs iespēja atbildēt uz jautājumu -- ko tev nozīmē Daugavpils?

Šogad pilsētas svētku tēma „Gaiss, ūdens, ceļi” būs saistīta ar transportu. Daugavpils mikrorajonos, iespējams, tiks organizēti nelieli koncerti (atkarībā no epidemioloģiskās situācijas un tobrīd noteiktajiem ierobežojumiem). Ārzemju zvaigžņu piedalīšanās koncertos netiek plānota, jo robežas ir ciet, skaidroja Jānis Dukšinskis.

Tiek domāts arī par dažādām akcijām un pasākumiem pilsētas svētkos, tāpat ir iecere organizēt gaisa balonu pacelšanos, kas patīk iedzīvotājiem.

Patlaban tiek precizēti arī pilsētas svētku datumi. Visdrīzāk, tas nebūs 5., 6. un 7. jūnijs, kā tas bija plānots iepriekš. Dažādi pilsētas svētku pasākumi varētu tikt sarīkoti ap jūnija vidu.

Neatkarīgi no formāta, kādā tiks svinēti pilsētas svētki, to par to rīkošanu atbildīgās amatpersonas pacentīsies radīt svētku atmosfēru.