„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.9 °C
apmācies

Sācies darbs pie jaunā siltumenerģijas tarifa aprēķināšanas

Pašvaldības AS “Daugavpils siltumtīkli” ekonomisti ķērušies pie jaunā siltumenerģijas tarifa aprēķināšanas, preses konferencē Daugavpils domē žurnālistiem atzina uzņēmuma valdes loceklis Artis Birkmanis.

Ja saskaņā ar kurināmā – dabasgāzes -- piegādes līgumu jūnijā siltumenerģijas tarifs Daugavpilī nemainīsies, tad attiecībā uz nākamo apkures sezonu šis jautājums jau ir daudz komplicētāks, jo tarifa aprēķinā būs jāiekļauj gan izmaksas, kas saistītas ar potenciālo jaunās katlumājas nodošanu ekspluatācijā siltumcentrālē Nr. 3, gan arī citas izmaksas, skaidroja uzņēmuma vadītājs.

Runājot par uzņēmuma pamatnostādnēm, Artis Birkmanis jau iepriekš teica, ka jaunajai katlumājai jāsāk strādāt šogad, jo tās ir ļoti būtiskas investīcijas gan pilsētai, gan uzņēmumam, un katlumājas būvniecībā ir ieguldīts daudz resursu.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” vadība sarunās ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvjiem mēģina saglabāt jaunās ar šķeldu kurināmās katlumājas būvniecībai siltumcentrāles Nr. 3 teritorijā piešķirto finansējumu.

Tiek strādāts pie scenārijiem, kas būtu ekonomiski izdevīgākie uzņēmumam un siltumapgādes tarifam. CFLA ir atlikusi avansa maksājuma atmaksu līdz perioda beigām -- 2023. gada 31. decembrim.

Jaunās ar šķeldu kurināmās katlumājas būvniecība siltumcentrāles Nr. 3 teritorijā ir ļoti svarīgs projekts pilsētai un tās siltumapgādes infrastruktūrai arī kā „zaļās” siltumenerģijas ražošanas piemērs.