„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Latgales SEZ uzsāk darbu jauns IT uzņēmums

Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) pārvalde parakstīja līgumu par paredzamo algu izmaksu veikšanu ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares uzņēmumu SIA “Landors L”, kas darbojas zem “Scandiweb” zīmola.

Daugavpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka uzņēmuma galvenā darbības joma ir integrētu vietņu izstrāde, ieviešana un uzturēšana, informācijas sistēmas organizācija darbībai attiecīgajā jomā e-komercijā.

Pateicoties veiktiem ieguldījumiem, uzņēmums paplašinās nodarbinātību, nodrošinot mūsdienīgas darba telpas un izveidojot 20 darba vietas. Tā Latgales speciālistiem tiks nodrošināta iespēja iesaistīties un iegūt jaunu pieredzi attīstītā un ilgtspējīgā uzņēmumā. Līguma par paredzamo algu izmaksu veikšanu plānotās investīcijas darba algās ir 1 186 464 eiro.

Līdz ar to šobrīd Latgales SEZ teritorijā ir uzsākta jau otra šāda veida projekta realizācija jaunā atbalsta ietvaros, kas paredz nodokļu atvieglojumus par sākotnējo ieguldījumu rezultātā radītajām jaunizveidotajām darba vietām SEZ kapitālsabiedrībās Latgalē. Atbalsts tiek attiecināts uz jaunradīto darba vietu algu izmaksām, bet ne vairāk kā par divu gadu periodu.

SIA “Landors L” Daugavpils filiāles vadītājs Sergejs Plisko „Latgales Laikam” pastāstīja, firma ir orientējusies uz e-komercijas pakalpojumiem, interneta veikalu izstrādi un to tālāku virzību, arī auditiem. Sakarā ar „Covid-19” izplatību un ieviestajiem ierobežojumiem firmas darbības apjomi ir būtiski pieauguši, ir parādījies arī savs produkts, ar kura palīdzību firma var atvērt savus interneta veikalus uz savas platformas „Magenta”, kas ļauj klientiem pašiem izvēlēties interneta veikala dizainu, nevēršoties pēc palīdzības pie profesionāliem programmētājiem.

Jau šobrīd firmai ir vairāki interneta veikali Latvijā, kas izmanto šo platformu, kas nodarbojas ar sporta preču un bērnu rotaļlietu tirdzniecību. Ir firmai klienti arī ārzemēs, kas pārstāv dažādas sfēras, sākot no apģērbu un apavu tirdzniecību, beidzot ar automašīnu tirdzniecību.

Laika gaitā SIA “Landors L” plāno paplašināt Daugavpilī izstrādes grupu, organizējot filiālē vairākus departamentus, kas atbildēs gan par izstrādi, gan pārbaudi, kā arī izveidot dizaina un projektu vadītāju grupu.

Latgales SEZ tika izveidota 2017. gadā kā papildus atbalsta instruments Latgales uzņēmējiem, lai veicinātu Latgales reģiona attīstību, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darbavietu radīšanai.

Latgales SEZ uzņēmēji, kas īsteno savu komercdarbību SEZ teritorijā, norāda, ka no nodokļu atvieglojumiem uzkrātos līdzekļus šeit var turpināt ieguldīt uzņēmuma attīstībā, modernizācijā un jaunu darba vietu radīšanā.

Šāda papildu atbalsta instrumenta izveide veicinājusi uzņēmēju ieinteresētību sava biznesa attīstībā Latgalē. Par to liecina arī Latgales SEZ apkopotie rādītāji. Kopš Latgales SEZ darbības pirmsākumiem par investīcijām tās teritorijā ir noslēgti 37 līgumi 29 miljonu eiro apmērā. Realizējot visus minētos ieguldījumu projektus, tiks izveidotas 270 jaunas darba vietas.

Latgales SEZ ir spēcīgs atbalsts gan komersantiem, lai attīstītu savu uzņēmējdarbību un kļūt konkurētspējīgākam vietējā un tai skaitā arī ārvalstu tirgū, gan arī  reģionam un valstij kopumā, jo tas veicina, tai skaitā arī nodokļu maksājumu pieaugumu valsts un pašvaldības budžetā.

Pēdējā gada laikā, kopš 2020. gada 11. jūnija, kad stājās spēkā grozījumi Latgales SEZ normatīvajā regulējumā, būtiski pieaugusi interese par Latgales SEZ priekšrocībām no informācijas un komunikācijas tehnoloģijas pakalpojumu nozares uzņēmumiem. Atvieglojumi paredz atbalsta paplašināšanu, paredzot nodokļu atvieglojumus par sākotnējo ieguldījumu rezultātā radītajām jaunizveidotajām darba vietām SEZ kapitālsabiedrībās Latgalē.

Komentāri

20.05.2021 10:13
lmao
Nosaukt Scandiweb sweatshop filiāli par jaunu IT uzņēmumu ir ļoti drosmīgs gājiens.
20.05.2021 10:01
reeee
vai latgales speciālā ekonomiskā zona tagad atbalsta aplokšņu algu maksātājus?