„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Ūdensapgādes projekta darbus Judovkā plānots pabeigt šovasar

Ūdensapgādes projekta inženiertehniskos darbus Judovkā būvnieks SIA “Lagron” plāno pabeigt līdz augusta beigām, savukārt septembrī paredzēts noasfaltēt Lielo ielu, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Pēc ilgstoša tehnoloģiskā pārtraukuma Judovkas mikrorajonā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstītajā projektā “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” atsākusies ūdensapgādes sistēmas izbūve.

Pagājušā gada rudenī ūdensapgādes projekta gaitu nopietni palēnināja ilgstošas lietavas un citi apstākļi. Patlaban dubļu un izskaloto ceļu problēma tiek risināta, pieberot ķieģeļu drupatas un veicot greiderēšanu.

Jau ir pabeigta kanalizācijas un ūdens dīkeru būvniecība, tos plāno nodot ekspluatācijā līdz maija beigām. Daudzviet Judovkā sakārtoti grunts ceļi, tomēr tuvāk Daugavai ir arī vairāki sarežģīti posmi. Šobrīd grūtības vērojamas Pīlādžu un Lielajā ielā, pie pašas pilsētas robežas. Ja laikapstākļi un “Covid-19” izplatība neradīs šķēršļus projekta realizācijai, darbi šajās un citās ielās tiks pabeigti tuvākajos mēnešos.

Lai rastu optimālus risinājumus, būvnieki, SIA “Daugavpils ūdens” un vietējie iedzīvotāji aktīvi komunicē.

Līdzīgas problēmas, kā šobrīd Judovkā -- bloķēta satiksme, izraktas ielas un dubļi -- pirms vairākiem gadiem bija vērojamas arī citos pilsētas mikrorajonos, kur notika ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu izbūve. Taču vērienīgo Kohēzijas fonda projekta realizācijas rezultātā tika izveidota ne tikai kvalitatīva ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma, bet arī atjaunoti grants un asfalta ceļi.

Tāpat pēdējā laikā pieaug tehniskās dokumentācijas izstrādes pieteikumu skaits, lai nākotnē pieslēgtos ūdensapgādei. Kopumā maija sākumā tehniskie noteikumi tika izsniegti 101 mājai, bet 59 adresēs jau ir saskaņota tehniskā dokumentācija, ir 30 pieteikumi pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai.

Projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” kopējās izmaksas ir 4 497 790 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.