„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Esplanādes parkā atklāts Muzikālais skvērs

Daugavpilī, Esplanādes parkā iepretī Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolai, tapusi jauna atpūtas un pastaigu vieta -- Muzikālais skvērs, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Muzikālā skvēra izveides ieceres pamatā ir doma dot iespēju tā apmeklētājiem baudīt ne tikai vides objektus, bet arī skaņas burvību. Šajā neparastajā vietā ikviens var kļūt par liecinieku tam, kā dzimst mūzika un arī pats radīt skaistu melodiju.

Ieskandinot Muzikālo skvēru, Daugavpils mūzikas vidusskolas pārstāvji lika lietā gan ierastos profesionālos instrumentus, gan arī nodemonstrēja, cik skanīgs ir tā jaunais aprīkojums -- bungas, ksilofons, cauruļu zvani un citi interesanti objekti.

Par Muzikālajā skvērā uzstādīto mūzikas instrumentu skanējuma kvalitāti var pārliecināties gan tie, kam nav sveša mūzikas māksla, gan arī tie, kas vēl tikai sāk iepazīt skaņu daudzveidīgo pasauli. Pie instrumentiem novietoti nošu raksti, kas palīdzēs atskaņot pasaulē pazīstamus skaņdarbus arī pašiem mazākajiem mūzikas cienītājiem.

Skvērā uzstādīti arī soliņi un atkritumu urnas, norādes un informācijas stendi, tāpat ir paredzēta vieta velosipēdu novietošanai. Jaunās atpūtas vietas teritorija ir iekārtota tā, lai pa to būtu ērti pārvietoties arī vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Patlaban turpinās piegulošās teritorijas labiekārtošana. Blakus jau ir iesēta un pēc kāda laika sakuplos koša vasaras ziedu pļava un tiks iestādīti vairāki koki. Esplanādes dīķī drīzumā atsāks darboties strūklaka.

Iedzīvotāji ir aicināti saudzīgi izturēties pret jaunajiem objektiem, lai tie varētu ilgu laiku priecēt skvēra apmeklētājus, kā arī neaizmirst par epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu.