„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Aptauja -- Vai Latgalē skatās „Eirovīziju”

Eirovīzijas dziesmu konkurss, tiek saukta arī par „Eirovīziju”, ir ikgadējs konkurss, kurā piedalās dalībnieki no Eiropas valstīm un Austrālijas. Saskaņā ar noteikumiem, katru valsti drīkst pārstāvēt tikai viens solists vai mūzikas kolektīvs. Uzvarētāju nosaka skatītāju un žūrijas balsojums. Konkurss tiek rīkots kopš 1956. gada un trnslēts visās valstīs, kuru pārstāvji tajā piedalās. Tas ir viens populārākajiem šoviem, kurš pulcē plašu skatītāju auditoriju. Avīzes „Latgales Laiks” reportiere jautāja Daugavpils iedzīvotājiem, vai viņi skatās „Eirovīziju”, kurus dalībniekus atbalsta un kuri Latvijas estrādes dziedātāji viņiem vislabāk patīk.

Jekaterina, strādā medicīnas jomā: „Skatījos „Eirovīziju” līdz 2000. gadam, jo bija interesanti. Bet, kad „Eirovīzijas” formāts tika paplašināts un tajā sāka piedalīties visi, kam vien nav slinkums, -- reperi, „metālisti”, klauni, vairs nav interesanti un tāpēc neskatos. Protams, ir atlase, kurā izvēlas vislabāko Latvijas dziedātāju vai grupu, tāpat notiek arī citās valstīs. Taču kaut kādu nesaprotamu izpildītāju izvēle, kuri neiekļaujas manos priekšstatos par estrādes dziedātājiem, ne vienmēr patīk, tāpēc neskatos. Taču „Eirovīzijas” ideja ir laba, turklāt kādam tā ir iespēja kļūt slavenam. No Latvijas mūziķiem patīk Intars Busulis, arī grupa „Musiqq”.”

Ana Striana, rakstniece: „”Eirovīzijai” sekoja kopš 2002. gada, kad konkursā uzvarēja Marija Naumova un nākamajā gadā tas notika Rīgā. Katru gadu es iepriekš noklausos visas dziesmas un cenšos uzminēt, kas uzvarēs. Man visvairāk patīk, ja dziesmās tiek izmantoti folkloras motīvi, -- tas ikvienas valsts pārstāvja priekšnesumam piešķir autentiskumu. Diemžēl beidzamajā laikā tas notiek aizvien retāk. Mana favorīte no Latvijas pārstāvjiem „Eirovīzijā”, neapšaubāmi, ir Aminata Savadago. Viņas dziesma un priekšnesums bija īsts mākslas darbs! Manuprāt, „Eirovīzija” ir brīnišķīgi mūzikas svētki, kā arī iespēja akcentēt svarīgas sociālas problēmas.”

Ludmila, medicīnas darbiniece: „„Eirovīzija” patīk, taču neskatos, jo trūkst laika. Dažkārt mazliet paskatos, izbaudu svētku gaisotni. Tas ir grandiozs, krāšņs šovs. Diemžēl nevaru atļauties apsēsties un noskatīties to pilnībā. No Latvijas dziedātājiem patīk Intars Busulis, domāju, viņš patīk daudziem Latvijas klausītājiem.”

Vasilijs, dīzeļlokomotīves mašīnists, pašlaik pensijā: „Neskatos, bet zinu, ka uzvarēja Itālija, šo ziņu lasīju internetā. Vairāk skatos futbolu un fanoju par mūsējiem. Es vienmēr atbalstu tikai mūsējos, esmu savas valsts patriots un mēs esam labākie! Bērni skatās „Eirovīziju”, taču viņi jau izauguši un dzīvo atsevišķi, tāpēc nevaru pateikt, cik vērīgi viņi seko konkursam, taču „Eirovīzijas” konkurss ģimenē tika apspriests. Manuprāt, šim pasākumam vairāk seko jaunieši. Tas ir interesants pasākums – var skatīties, balsot, bet man tuvāks ir sports – futbols, hokejs.”

Nataļja, viesnīcu biznesa pārstāve: „Agrāk skatījos „Eirovīziju” no sākuma līdz beigām, bet tagad neskatos. Kāpēc neskatos – nezinu, varbūt, esmu zaudējusi interesi, varbūt, par šo pasākumu maz raksta prese, tāpēc arī nesekoju. „Eirovīzija” ir populārs konkurss, domāju, daudzi zina, ka tas notiek ik gadu, ka tur ir ko redzēt un par ko pabrīnīties. No Latvijas dziedātājiem man patīk Intars Busulis un lieliskā Laima Vaikule. Agrāk cilvēki biežāk skatījās raidījumus, šovus, bet tagad katrs skatās to, kas viņu visvairāk interesē.”