„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Rīgas ielas tirdziņš un krāmu tirgus cietoksnī bija labi apmeklēts

Aizvadītās nedēļas nogalē, 29. maijā, pēc ilgāka pārtraukuma Daugavpilī atkal notika tradicionālais tirdziņš Rīgas ielā un krāmu tirgus cietoksnī. Abi pasākumi izpelnījās lielu iedzīvotāju atsaucību un bija labi apmeklēti.

Tirgotāji Rīgas ielā tirdziņa apmeklētājiem piedāvāja pašceptu maizi, gaļas izstrādājumus, īstu latgaliešu alu un kvasu, cukurvati, medu, ārstniecisko priežu čiekuru sīrupu, tējas, vīnus, amatnieku izstrādājumus, segas, spilvenus, drēbes, galantērijas preces, suvenīrus, bižutēriju, stādus un daudzas citas saimniecībā noderīgas lietas.

Savukārt krāmu tirgū cietoksnī, placī pie Baltā zirga, pāris desmiti tirgotāju vēstures un neparastu sadzīves priekšmetu cienītājiem piedāvāja visdažādākās lietas -- veco naudu, pastmarkas, traukus, rotaļlietas, dažādus aksesuārus, pagājušā gadsimta sākumā iespiestas grāmatas u.c.

Abi pasākumi tika organizēti, ievērojot stingrus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Lielākā daļa pasākumu apmeklētāju tos arī stingri ievēroja. Lai nepieļautu drūzmēšanos, pasākumu gaitu uzraudzīja pašvaldības policijas darbinieki, kuri vajadzības gadījumā pasākumu apmeklētājiem atgādināja par nepieciešamību ievērot distanci un iepērkoties lietot sejas masku. Tā kā krāmu tirgus cietoksnī notika ierobežotā teritorijā, ieeja tajā bija atļauta tikai sejas maskā.

Rīgas ielas tirdziņi pastāvēšanas laikā iemantojuši lielu popularitāti gan pircēju, gan tirgotāju vidū, dažreiz pulcējot vairāk nekā 100 komersantus ne tikai no dažādām Latvijas malām, bet arī no kaimiņvalstīm. Nedēļas nogalē notikušais tirdziņš objektīvu iemeslu dēļ nebija tik plašs kā iepriekš. Tajā piedalījās galvenokārt pašmāju komersanti, bet tirdzniecības vietas bija izvietotas atbilstoši normatīvajiem aktiem.