„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Cenu aptauja par tiesībām piegādāt dabasgāzi noslēgusies bez rezultātiem

Pašvaldības akciju sabiedrības “Daugavpils siltumtīkli” rīkotā cenu aptauja par tiesībām piegādāt siltumapgādes uzņēmumam kurināmo -- dabasgāzi nākamās apkures sezonas laikā noslēgusies bez rezultātiem.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” valdes loceklis Artis Birkmanis pastāstīja “Latgales Laikam”, ka iepirkums beidzies bez rezultātiem, jo neviens no pieciem saņemtajiem piedāvājumiem ekonomiski nav bijis pietiekami izdevīgs.

Artis Birkmanis neatklāja, par kādu tieši cenu piegādātājs piedāvājis piegādāt Daugavpils siltumapgādes uzņēmumam kurināmo, norādot, ka cena, par kādu pārdevējs piegādā kurināmo uzņēmumam, ir komercnoslēpums.

Publiskajā telpā pieejamo informāciju par to, ka dabasgāzes sadārdzinājuma dēļ siltumenerģijas tarifs pilsētā varētu pieaugt par 34%, uzņēmuma vadītājs nekomentēja, vien norādīja, ka jūnijā apkures tarifs pilsētā paliks nemainīgs -- 42,56 eiro par megavatstundu (MWh).

Lai saglabātu maksimāli zemu apkures tarifu arī nākamajā apkures sezonā, PAS “Daugavpils siltumtīkli” padome nolēmusi izsludināt jaunu cenu aptauju par dabasgāzes piegādi. Savus cenu piedāvājumus dabasgāzes piegādātāji ir aicināti iesniegt līdz 14. jūnija pl. 13.00.

14. jūnijā pl. 14.00 plānots sasaukt uzņēmuma padomes un kapitāldaļu turētāju sēdi, kuras gaitā tiks izskatīti pretendentu piedāvājumi un noslēgts līgums par izdevīgāko dabasgāzes cenu nākamajai apkures sezonai.

Patlaban siltumenerģijas tarifs Daugavpilī ir 42,56 eiro par MWh, kas ir viens no zemākajiem tarifiem Latvijā.