„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Stropu ezera pludmalēs pacelts Zilais karogs

Daugavpilī, Lielā Stropu ezera pilsētas peldvietā un peldvietā “Stropu vilnis” mastos uzvilkts Zilais karogs, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.
Zilā karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu un piekrastes apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, tādējādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē.
Iesaistoties kampaņā, pašvaldības apņemas īstenot arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas. Ik gadu Latvijā vietējā līmenī Zilā karoga programmas ietvaros norisinās vairāk nekā 60 dažādi vides izglītības pasākumi.
 
Zilais karogs ir pasaulē populārākais un atzītākais tūrisma ekosertifikāts. Zilā karoga programmu Latvijā īsteno nodibinājums “Vides izglītības fonds” projektā  “FEE International programmu īstenošana Latvijā 2021. gadā”, kas tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.
Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” pārstāvju kopīgi veiktā pašvaldības ūdenstilpju peldvietu ūdens kvalitātes pārbaude apliecinājusi, ka ūdens kvalitāte visās pilsētas peldvietās atbilst normatīvo aktu prasībām un tajās droši var peldēties.
Ūdens kvalitāte regulāri tiek pārbaudīta 12 peldvietās: Ruģeļu ūdenskrātuvē, Gubiščes ezerā, Mazajā Stropu ezerā, Lielā Stropu ezera centrālajā peldvietā un peldvietā “Stropu vilnis”, Šūņu ezerā, Plotičku ezerā, Zirgezerā, Esplanādes ūdenskrātuvē, Porohovkas ezerā, Stropaka ezerā un Lielajā Trijkārtu ezerā.
Saskaņā ar Latvijas Veselības inspekcijas sniegto informāciju, „Covid-19” izplatība nav saistīta ar ūdeni, tāpēc peldēties sabiedriskajās atpūtas vietās drīkst. Tomēr nevajag aizmirst par piesardzības pasākumu ievērošanu un distances ieturēšanu pludmalē, pie ģērbtuvēm un citviet.