„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Daugavpils reģionālajā slimnīcā modernizēta magnētiskās rezonanses iekārta

Daugavpils reģionālajā slimnīcā veiksmīgi pabeigta 15. maijā sāktā magnētiskās rezonanses aparāta modernizācija un atsākusies pacientu izmeklēšana ar šo diagnostikas iekārtu, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Magnētiskās rezonanses aparātam ir liela nozīme plaša spektra slimību diagnosticēšanā, un tās pieejamība ir īpaši svarīga Latgales reģiona iedzīvotājiem. Pēc atjaunošanas magnētiskās rezonanses aparātam  ir uzlabota  funkcionalitāte un patoloģiju noteikšanas kvalitāte.

Magnētiskās rezonanses iekārta tiek izmantota Daugavpils reģionālajā slimnīcā kopš 2013. gada, un iepriekš tā periodiski lūza intensīvas lietošanas dēļ. Šādas tehnikas dīkstāve negatīvi ietekmē gaidīšanas rindu uz izmeklējumiem, jo vidējā pacientu plūsma uz magnētiskās rezonanses aparātu ir viens cilvēks stundā.

Tāpēc Daugavpils dome kopā ar citiem ārstniecības iestādes akcionāriem -- Daugavpils novada domi, Ilūkstes novada domi un Rīgas Stradiņa universitāti, nolēma finansēt šo projektu par saviem līdzekļiem. Modernizācijas kopējās izmaksas ir 623 150 eiro.

Slimnīcas vadība norāda, ka tas ir tikai pirmais solis Daugavpils reģionālajā slimnīcā diagnosticēšanas potenciāla stiprināšanā. Patlaban noslēdzas otra magnētiskā rezonanses aparāta iegādes iepirkums, ko līdzfinansē Eiropas Savienības fondi. Visticamāk, tas sāks darboties šī gada augustā vai septembrī.

Tādējādi slimnīca varēs ievērojami atvieglot procesu, padarot izmeklējumus pieejamākus. Turklāt jaunam magnētiskās rezonanses aparāta būs vēl plašāks funkciju klāsts padziļinātai diagnostikai, ieskaitot kardioloģiskos izmeklējumus, kas patlaban ir pieejami tikai Rīgā.

Līdzīgs projekts patlaban tiek īstenots arī datortomogrāfijas izmeklējumu jomā. Visi minētie uzlabojumi pozitīvi ietekmēs daudzu slimību diagnosticēšanu, ļaujot ārstiem savlaicīgi pieņemt lēmumu par pareizo ārstēšanas taktiku.

Komentāri

17.07.2021 12:15
marusa
Varēs pāriet par 4eiro vai būs tikai par lielu naudu varēs pāriet procedūru kā vienmēr Daugavpilī.