„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Aplūkojama tēlnieces Jeļenas Volkovas piemiņas izstāde ”Zemes sāls”

Daugavpils Māla mākslas centrā ir aplūkojama talantīgajai tēlniecei, māksliniecei un grafiķei Jeļenai Volkovai veltīta piemiņas izstāde ”Zemes sāls”, kuras ekspozīcijā skatāmas no marmora, granīta, bronzas, koka, ģipša un betona veidotas skulptūras, kā arī grafikas darbi.

Jeļena Volkova dzimusi 1949. gada 18. aprīlī Valmierā. Kopš 1977. gada viņa dzīvoja un strādāja Daugavpilī, pastāvīgi piedaloties nozīmīgās izstādēs Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē un citviet Latvijā, kā arī ārvalstīs -- Lietuvā, Baltkrievijā, Vācijā, Nīderlandē un Zviedrijā. Par portretu „Dēliņš” māksliniece ieguva prēmiju un tika uzņemta Latvijas Jauno mākslinieku savienībā.

No 1980. līdz 1988. gadam Jeļena Volkova strādāja pie monumentāli dekoratīvās tēlniecības ansambļa „Latgale, mēs -- tavi bērni” un tam piegulošās teritorijas labiekārtošanas projekta. Šis mākslas darbs ir unikāls savā iecerē un izpildījumā. Ansamblis ir veltīts Latgales bērniem un atrodas Saskaņas pamatskolas pagalmā.

Savukārt no 1988. līdz 1993. gadam pilsētas centrā pie katoļu baznīcas tēlniece īstenoja “Skulptūru dārza” projektu, kurš tolaik tika atzīts par labāko Latvijā. 2004. gadā pilsētas centrā, A. Pumpura skvērā, pie Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas tika uzstādīts tēlnieces piemineklis Nevainīgajiem sarkanā terora upuriem. Netālu no šīs vietas, Vienības pamatskolas pagalmā, atrodas vēl viens Jeļenas Volkovas darbs -- Andrejam Pumpuram veltītā granīta piemiņas zīme „Lāčplēsis”.

Daudzi tēlnieces darbi atrodas Latvijas Mākslas fondā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, kā arī privātajās kolekcijās Latvijā un ārzemēs. Jeļenas Volkovas daiļrade vienmēr ir bijusi saistoša klasiskās tēlniecības cienītājiem.

Izstādē „Zemes sāls” ir eksponēti tēlniecības un grafikas darbi, kuri tapuši 70., 80. un 90. gados. Izstādē skatāmie darbi ir radīti marmorā, granītā, bronzā, kokā, ģipsī un betonā. Izstāde būs aplūkojama līdz 27. augustam.