„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Lietas, kas jāzina pirms peldmēteļa iegādes

Austrumos halāts vienmēr tika ļoti cienīts. No arābu valodas talkojas, kā “godājama kleita”.  Ar šo kleitu vienmēr bija iespējams noteikt personas statusu: jo greznāks un elegants tas bija, jo bagātāks un cienītāks bija halāta īpašnieks.  Parasti vīriešu halāti tajās dienās bija biežāk sastopami un daudz elegantāki nekā sieviešu.

Tagad halāti ir tik dažādi, piemēroti jebkurai gaumei un jebkuriem personiskiem kvalitātes un komforta standarta, un tie vairs nenosaka īpašnieka statusu, halāts mūsdienās ir tikai atpūtas etalons.

Ar halātu iegādāšanu sāksiet jūsu izpratne par komforta un mājīguma filozofiju. Ar halātu jūsu vakari kļūs siltāki, rīti paliks omulīgāki, jūsu rīta kafiju būs īpaši garšīga, vakara tēja būs siltāka un garšīgāka. 

Lai jūsu peldmētelis tiešām sniegtu īpašu komfortu, jāpievērš uzmanība dažiem halāta pirkšanas detaļām.

Kā jūs izmantosiet halātu.

Halāts ir daudzpusīgs un funkcionāla apģērba gabals, to var izmantot daudziem mērķiem.  Ir dažādi dizaini, dažādi audumi un tik daudz krāsas -  būs jāizlemj, kurš no tiem ir piemērots tieši jums.  

Jā jūs meklējiet iespēju ātri un komfortabli nožūtu pēc vannas vai dušas, jums ir nepieciešams absorbējošs halāts. Rīta kafijai ziemās prasās siltāks peldmētelis, bet vasaras dienām - vieglāks, no dabīgiem materiāliem. 

Halāts ir īsts mājas atpūtas elements, tāpēc, pat ja jūs neizmantosiet to pēc dušas, jūs varat droši pavadīt laiku halātā. Ja vēlaties ideāli halātu lai vienkārši atpūsties mājās, peldmēteļi no zīda, satīna un trikotāžas ir vislabāk piemēroti.

Zīda halātiņu ir ideāls papildinājums īpašiem brīžiem.

Pludmales halātam arī ir savas funkcija - paredzēts ķermeņa žāvēšanai un pasargāšanai no saules un vēja.

Nav svarīgi, kādam nolūkam jūs meklējiet sev kvalitatīvu un skaistu halātu, jūs noteikti halātu atrodiet šeit.

“Vasaras” halāts, vai “ziemas” halāts?

Vasarai mēs noteikti iesākam lina peldmēteli. Linam ir daudz labas īpašības:

  • lina peldmēteļi "elpo", ātri absorbē mitrumu, kas nozīmē, ka šāds halāts būs ērts pēc vannas vai dušas, kā arī absorbēs karstajā laikā sviedrus. Vasaras karstumā dabīgie materiāli sniedz jūsu ķermenim patīkamu atdzišana. 
  • linu šķiedrām piemīt labas antiseptiskas īpašības.  Tie palīdz mazināt patogēno mikroorganismu aktivitāti. Lins neizraisa apsārtumu, ādas kairinājumu, niezi. 
  • lins ātri neitralizē nepatīkamās smakas, ieskaitot sviedru smakas.  Lina drēbēs jūs nejutīsit nepatīkamu smaku pat pie augstas apkārtējās vides temperatūras.

Ziemas aukstajām dienām vislabāk derēs kokvilnas (frotē) peldmētelis:

  • aukstajā ziemas vakarā frotē halāts sasildīs ar savu mīkstumu un mājīgumu. Pūkainie audumi labāk izpilda sildīšanas funkciju, salīdzinot ar gludiem dabīgiem materiāliem.

Atrodiet sev piemēroto izmēru.

Lai jūs justos halātā mājīgi un komfortabli, halāta izmēram jābūt piemērotam.  Viss ir atkarīgs no jūsu vēlmēm. Lai jūs peldmētelis uztur siltumu un palīdz jums ātri izžāvēt, labāk piemēroti ir garāki modeļi, savukārt īsāki modeļi ir lieliski piemēroti atpūtai. Attiecībā uz piemērotību halātam jābūt brīvam, tāpēc apsveriet iespēju izvēlēties lielāku izmēru, nekā jūs parasti valkājat. Tomēr tam joprojām ir jābūt praktiskam, tāpēc neņemiet pārāk garu un vaļīgu. 

Peldmēteļu papildus rīki

Peldmēteļiem ir jostas, pogas vai rāvējslēdzējs. Visas šīs detaļas ietekmēs jūsu komfortu. Dažiem cilvēkiem ir svarīgi tādi elementi, kā kapuce un kabatas. Halāti ar kapuci ir populāri arī tāpēc, ka tie sniedz siltumu gan galvai, gan ķermenim. Ideāls variants laika pavadīšanai ar slapjo galvu.

Izvēlieties savu iecienītāko krāsu

Tas ir viens no galvenajiem ieteikumiem. Krāsu psiholoģijai noteikti ir nozīme un krāsas ļoti ietekmē garastāvokli un pašsajūtu. Ja jūsu mērķis ir radīt spa atmosfēru mājās, noteikti izvēlējaties kraukšķīgus baltus halātus. Halātu krāsu iespējas ir tik dažādas - no laima zaļa un gaiši rozā krāsas līdz ziedu rakstiem un supervaroņu detaļām, jūs droši vien varat atrast kaut ko tādu, kas atbilst jūsu personībai.