„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.4 °C
skaidrs laiks

Par Daugavpils domes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Elksniņš

1. jūlijā notika Daugavpils domes jaunā sasaukuma pirmā sēde. Tajā par jauno domes priekšsēdētāju ar balsu vairākumu tika ievēlēts pašvaldību vēlēšanās vislielāko vēlētāju atbalstu guvušās sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņas” saraksta līderis Andrejs Elksniņš. Par viņa kandidatūru savas balsis atdeva 11 no 15 pašvaldības deputātiem.

Par domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku ar balsu vairākumu tika ievēlēts Latvijas Krievu savienības saraksta līderis Aleksejs Vasiļjevs, par kuru savas balsis atdeva deviņi deputāti, bet par vietnieku -- Andreja Elksniņa partijas biedrs Valērijs Kononovs, par kuru nobalsoja 13 no 15 deputātiem.

Daugavpils domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē tika apstiprināti arī grozījumi Daugavpils pašvaldības nolikumā, samazinot domes priekšsēdētāja vietnieku un domes komiteju skaitu. Turpmāk domē septiņu komiteju vietā darbosies piecas: Finanšu komiteja, Izglītības un kultūras jautājumu komiteja, Sociālo jautājumu komiteja, Īpašumu un mājokļu komiteja, Pilsētas saimniecības un attīstības komiteja.

Visvairāk balsu no "Saskaņas" saraksta ieguvuši divi līdzšinējie Daugavpils domes deputāti A. Elksniņš un V. Kononovs. Tāpat no "Saskaņas" saraksta ievēlēti Mihails Lavrenovs, Anatolijs Gržibovskis, Viktorija Sporāne-Hudojana, Nataļja Kožanova un Iveta Jukšinska.

No "Mūsu partijas" ievēlēti Igors Prelatovs, Līvija Jankovska un Mečislavs Truskovskis, no Latgales partijas – Jānis Lāčplēsis un Jānis Dukšinskis, no Daugavpils novada partijas -- Pēteris Dzalbe un Ivars Šķiņčs, bet no LKS -- Aleksejs Vasiļjevs.


Daugavpilī vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi partija "Saskaņa", par kuru nobalsojuši 42,25% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Līdzšinējā pilsētas mēra Igora Prelatova pārstāvētā "Mūsu partija" ieguvusi 14,12% balsu, bet iepriekšējā domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Jāņa Lāčplēša pārstāvētā Latgales partija saņēmusi 13,25% balsu.

Tikmēr Daugavpils novada partija ieguvusi 9,64% balsu, LKS -- 8,22%, politiskā partija "Alternative" -- 4,06%, Zaļo un zemnieku savienība -- 2,88%, Kristīgi demokrātiskā savienība -- 2,88%, Jaunā konservatīvā partija -- 1,28%, bet "Jaunā Saskaņa" -- 1,04%.