„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Kas ir rūteris un kā tas darbojas?

Apmaksāta informācija.

Rūteris ir ierīce, kas sazinās starp internetu un ierīcēm jūsu mājās, kas izveido savienojumu ar internetu. Kā norāda nosaukums, tas “maršrutē” satiksmi starp ierīcēm un internetu.

Izmantojot pareizo rūteri jūsu mājās, jūs, iespējams, varēsiet izbaudīt ātrāku interneta pakalpojumu,varat palīdzēt aizsargāt savu ģimeni no kiberdraudiem. Jums nav jābūt datora ģēnijam, lai zinātu, ko piedāvā labs rūteris. Viss, kas nepieciešams, ir zināt, kam tas ir vajadzīgs. Izpratne par web kameras un rūteru darbība palīdzēs jums izvēlēties pareizo aprīkojumu jūsu mājām.

Kā darbojas rūteri?

Tipiskā mājā ir virkne ar internetu savienotu ierīču - personālie datori, planšetdatori, viedtālruņi, printeri, termostati, viedie televizori un citas ierīces. Izmantojot jūsu rūteri, šīs ierīces veido tīklu. Rūteris visātrāk un efektīvāk vada ienākošo un izejošo informāciju šajā tīklā.

Informācija, kas ceļo jūsu mājas tīklā, var būt e-pasts, filma vai tiešraide no jūsu mazuļa kameras, un katra no tām aizņem dažādu joslas platumu. Pārliecināties, ka informācija tiek piegādāta ātri un pareizi, tas ir liels uzdevums. Pievienojot arvien vairāk ierīču - domājot par lietu internetu -, jūs lūdzat rūteram darīt vairāk.

Ar ko modemi atšķiras no rūteriem

Rūteris un jūsu ierīces nav vienīgie komponenti jūsu mājas tīklā. Ir arī modems. Faktiski bez modema jums būtu tikai vietējais tīkls bez piekļuves internetam.

Modema uzdevums ir ienest interneta pakalpojumu no sava pakalpojumu sniedzēja jūsu mājās. Pēc tam tas izveido savienojumu ar rūteri, nodrošinot šo interneta savienojumu ar jūsu mājas tīklu.

Kad lielākā daļa interneta pakalpojumu tika sniegta pa tālruņa līnijām, modemi ļāva sazināties starp jūsu mājas digitālajām ierīcēm un analogajiem signāliem, ko izmanto tālruņa līnijās. Izmantojot mūsdienu interneta savienojumus, ieskaitot kabeli un satelītu, modemiem ir līdzīga, bet atšķirīga loma.

Rūtera drošība: kā droši iestatīt WiFi rūteri

Bezvadu internets vai Wi-Fi piekļuve ir kļuvusi par nepieciešamību mājās un darbavietā, taču tā var pavērt durvis arī hakeru, krāpnieku un identitātes zagļu riskam.

Kādi ir dažādu veidu rūteri?

Runājot par rūteriem, jums jāapsver tikai divi veidi:

  • Bezvadu rūteri. Bezvadu Rūteris, izmantojot kabeli, tieši savienojas ar modemu.
  • Vadu rūteri. Vadu Rūteris savienojas tieši ar datoriem, izmantojot vadu savienojumus.

Ko meklēt rūterī

Lielākā daļa interneta pakalpojumu sniedzēju (ISP) par abonēšanas maksu, kas laika gaitā var palielināties, jums piešķir rūteri un modemu - vai abu kombināciju. Šie rūteri var nebūt vispiemērotākie jūsu lietošanai, tāpēc jūs varētu apsvērt iespēju iegādāties tādu, kas labāk atbilst jūsu vajadzībām. Pirms rūtera iegādes ir jāpievērš uzmanība šādām lietām.

Wi-Fi pārklājums

Wi-Fi signāls mājās lielā mērā ir atkarīgs no mājas lieluma un šķēršļiem, kas neļauj signāliem sasniegt galamērķi.

Wi-Fi veiktspēja

Rūtera tehnoloģija laika gaitā ir mainījusies. Pārliecinieties, vai jums ir rūteris, kas izmanto jaunākās tehnoloģijas un kuram ir atjaunināta programmaparatūra. ātrumu.

Wi-Fi drošība

Kibernoziedznieki var iekļūt jūsu mājas tīklā un ierīcēs instalēt ļaunprātīgu programmatūru un vīrusus. Viņi strādā ar rīku arsenālu, lai piekļūtu jūsu personiskajai un finanšu informācijai.

Wi-Fi vadīklas

Rūteri ir kļuvuši par ļoti svarīgu pievienoto māju daļu. Pārliecinieties, ka esat iegādājies rūteri, kuru varat viegli vadīt.