„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Daugavpils muzejā skatāma „Mākslas dienu” 50. jubilejas izstāde

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā darbojas „Mākslas dienu” Daugavpilī 50. gadadienai veltītā ikgadējā vietējo mākslinieku darbu izstāde.

Šogad Daugavpils mākslas dzīvē ir liels notikums -- aprit 50 gadi kopš 1971. gadā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiek atklāta pirmā profesionālo mākslinieku darbu izstāde. Pateicoties tā laika kultūrpolitikai un māksliniekiem, māksla Daugavpils pilsētvidē kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu.

Izstādē “Mākslas dienas 2021” pārsvarā skatāmi pēdēja gada laikā tapušie Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas (DRMA) mākslinieku dažādu mākslas nozaru, stilu mākslas darbi. Izstādē aplūkojami arī DRMA goda biedru, aizsaulē aizgājušo Silvas Linartes, Jeļenas Volkovas, Leonīda Baulina un Grigorija Mihejeva darbi. Kopumā izstādē ir skatāmi vairāk nekā 40 mākslinieku darbi.  

Izstādes atklāšanas pasākumā māksliniekiem un mākslas cienītājiem bija iespēja atcerēties jau kādu laiku piemirstas izjūtas, ko nozīmē atrasties plecu pie pleca un komunicēt klātienē.

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas priekšsēdētāj Līga Čible atzīmēja, ka aizvadītajos 50 gados “Mākslas dienām” Daugavpilī veltītā izstāde ir kļuvusi par neatņemamu pilsētas kultūras dzīves sastāvdaļu.

Pateicības vārdus par auglīgo sadarbību izstādes atklāšanas pasākumā māksliniekiem veltīja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere.

Pirmā “Mākslas dienu” izstāde Daugavpilī tika atklāta 1971. gada pavasarī. Kopš tā laika vietējo mākslinieku darbu izstādes ir kļuvušas tradicionālas. Šogad sakarā ar „Covid-19” izplatību Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas dalībnieku darbu izstādes atklāšana no pavasara tika pārcelta uz vasaru.

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija pastāv kopš 1998. gada un apvieno gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, keramiķus, dizainerus, tekstila meistarus un citus radošus cilvēkus. Asociācijas dalībnieki vienmēr priecājas par jaunajiem talantiem un labprāt atbalsta tos, kuri vēlētos kļūt par šīs radošās grupas dalībniekiem.

Jubilejas izstādes darbus Daugavpils  Novadpētniecības un mākslas muzejā varēs apskatīt līdz 12. septembrim.