„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. maijs
Ceturtdiena
Einārs, Ervīns, Klāvs
-1.7 °C
apmācies

Galda spēles dieviem

Apmaksāta informācija

Un runa iet nevis par Valentīndienas romantiskām aktivitātēm, bet par jautru, mierīgu un omulīgu laika pavadīšanu vakaros. Daudzi cilvēki domā, ka galda spēles ir paredzētas tikai lielām kompānijām. Protams, tā nav - lielākā daļa klasisko galda spēļu ir paredzētas diviem spēlētājiem.  Kopš šaha izgudrošanas galda spēļu nozare ir gājusi uz priekšu, un tagad ikviens var atrast kaut ko pēc savas gaumes. Jūs varat spēlēt, sēžot pie galda, kad ārā iet kluss vasaras lietutiņš vai spēlēt tiešsaistē, dzerot mīļāko garšīgo tēju - galvenais ir labi pavadīt laiku kopā. Mēs sakopojām dažādas galda spēlēs diviem. Un novēlam jums jauku vakaru!

Patchwork
2 spēlētāji, 15-30 minūtes, grūtības līmenis - zems

2014. gadā izcilais spēļu dizainers Uve Rozenbergs izveidoja vienu no labākajām abstraktajām spēlēm.
Pat pēc apraksta uzreiz kļūst silti un omulīgi: Patchwork spēlētāji valūtas vietā viņi izmanto pogu žetonus, nožāvē pūkainas segas  Auduma gabalus attēlo dažādu formu un izmēru kartona gabaliņi - lai šūtu segu, neatstājot tukšas vietas.  Spēles beigās spēle pārvēršas par izklaidējošu ģeometrisku mīklu.  

Ja jūs nolemjat spēli ņemt kā dāvanu kādam, šeit ir neliels padoms: nekavējoties iegādājieties lielu sauju pogu.  

Karkasona "Carcassonne"
2-5 spēlētāji, 30-60 minūtes, grūtības līmenis - zems

Viens no galvenajiem spēles mirkļiem Karkasonā ir tas, kad no kaudzes ņemat žetonu.  Kas gaida tās priekšpusē?  Varbūt tā pati siena, ar kuru nepietiek, lai pabeigtu pilsētu?  Vai reta klostera flīze?  Spēlējot kopā, šie maģiskie mirkļi notiek biežāk - žetoni tiek izkārtoti viens pēc otra, un tagad tikai pēc pusstundas spēle beidzas.
Tajā pašā laikā jaunas ballītes uzsākšana ir ļoti vienkārša - uzsist žetonus, kārtīgi samaisīt, un jūs atkal varat veidot franču laukus ar pilsētām un būvēt ceļus.  Ja starp galda spēlēm tiktu piešķirta balva par ātrāko sagatavošanos spēlei, Karkasona noteikti būtu ieguvusi pirmo vietu.  

Kodu nosaukums: Duets "Codenames: Duet".  
2+ spēlētāji, 15-30 minūtes, grūtības pakāpe - ļoti maza

Šai spēlei ir viss nepieciešamais: ģeniāli vienkārša mehānika un gandrīz bezgalīgā atkārtojamībā, un pats galvenais, tas sagādāja smieklu jūru pie galda. Un tas viss tikai divatā.  "Mafija" par to nekad nav sapņojusi.
Jums ir jāuzmin vārdu grupas, kuras apvieno viena asociācija.  Jūs spēlējat nevis viens pret otru, bet gan rīkojaties kopā: partnerim ir jādod padomi, norādot pareizos vārdus.  Triks ir tāds, ka no 25 vārdiem, kas veido spēles laukumu, ir jāuzmin 15, bet katrs spēlētājs redz tikai daļu no tiem.

Džaipura ''Jaipur"
2 spēlētāji, 15-30 minūtes, grūtības pakāpe - ļoti maza

Ja vēlaties spēlēt kaut ko vienkāršu, bet atmosfērisku, jums vajadzētu pievērst uzmanību Džaipurai.  Šī ir kāršu spēle, kurā spēlētāji darbojas kā tirgotāji austrumu tirgū un cenšas nopelnīt goda vietu maharadža galmā.
Savukārt jūs varat zīmēt kartes ar precēm vai pārdot tās tirgū.  Jo vairāk vienas un tās pašas preces pārdodat vienā gājienā, jo vairāk žetonu ar punktiem iegūstat, bet spēles gaitā pašu žetonu vērtība samazinās.  Tādējādi jums ir jāmeklē līdzsvars un jāatrod optimālais laiks darījumiem.  Papildus kartītēm ar audumiem, garšvielām un rotaslietām ir arī kartes ar kamieļiem.  Tos nevar pārdot, taču tie ir neaizstājami, mainot pret cita veida precēm, kā arī kārtas beigās ienes papildu punktus.

ir lieliski piemērots ātrai darbvirsmas izklaidei, un tā kompaktais izmērs ļauj to ņemt līdzi ceļojumos.  Pateicoties vienkāršiem noteikumiem, jūs varat spēlēt ar jebkuru pretinieku - pat ar vecmāmiņu vai bērnu.

7 brīnumu duelis
2 spēlētāji, 15-30 minūtes, grūtības pakāpe - vidēja

Vēl viena duelēšanas kāršu spēle, bet ar nopietnāku tēmu: tajā konkurenti sacenšas, lai izveidotu plaukstošu impēriju.  Spēles tajā arī ātri paiet, taču šeit ir lielāks taktiskais dziļums, un noteikumu nianses, visticamāk, netiks apgūtas jau no pirmās spēles.  

Spēle notiek trīs "laikmetos", no kuriem katram ir savs kāršu komplekts.  Spēlētāji pēc kārtas paņem un izspēlē kārtis no kopējā komplekta, cenšoties pārspēt pretinieku militārajā, zinātnes vai ekonomiskajā jomā.  Tādējādi jūs varat uzvarēt trīs veidos: sasniegt militārā mēroga beigas, savākt sešus no septiņiem zinātnes žetoniem vai gūt vairāk uzvaras punktu līdz trešā vecuma beigām.