„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Likvidēs uzņēmumu „Daugavpils lidosta” un apvienos vairākas pašvaldības kapitālsabiedrības

Daugavpils domes 15. jūlija sēdes darba kārtībā bija iekļauts jautājums par Daugavpils lidostas direktora amata vienības likvidēšanu, kā arī par uzņēmuma SIA „Daugavpils lidosta” likvidēšanu, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistus informēja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Tāpat pašvaldības kapitālsabiedrību SIA „Labiekārtošana D” plānots apvienot ar SIA „Sadzīves pakalpojumu kombināts”, bet AS „Daugavpils satiksme” -- ar pašvaldības SIA „Parking D”.

Nodarbinātības jomā pašvaldībā un tās struktūrvienībās ir gaidāmas izmaiņas. Prakse, kad no pieciem darbā noformētajiem strādā tikai viens, ir jāizbeidz. Pašlaik tas jau daļēji notiek, skaidroja Andrejs Elksniņš.

Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs piebilda, ka tiks vērtēta amata efektivitāte pilsētas problēmu risināšanā. Optimizācija būs, bet tās nekādā gadījumā nebūs „raganu medības” un cilvēki netiks atbrīvoti no darba tikai tāpēc, ka viņi nepatīk. Pandēmijas laikā ir svarīga budžeta optimizācija.

Pašvaldības budžetu domes jaunais sasaukums ir saņēmis faktiski bez atlikumiem. Valstī vērojama krīze sakarā ar ieviestajiem „Covid-19” izplatību ierobežojošajiem pasākumiem. Tādēļ pašvaldībā tiek strādāts ekonomiskās efektivitātes paaugstināšanas virzienā, lai pašvaldības līdzekļi tiktu tērēti mērķtiecīgāk.

Šie nebūs vienīgie reorganizācijas pasākumi, lai samazinātu tēriņus administratīvā resursa uzturēšanai. Tuvākajā laikā gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par dažādām izmaiņām, norādīja pašvaldības vadītājs.

Jaunā sasaukuma pilsētas dome lēmusi apturēt līdz 2025. gada 1. augustam Daugavpils lidostas attīstības projekta īstenošanu.


Kā iemesli investīciju projekta “Būvprojekta izstrāde objektā “Daugavpils lidlauka un piegulošās teritorijas attīstība Lidostas iela 4, Lociki, Naujenes pagastā, Daugavpils novadā”” īstenošanas apturēšanai tiek minēta nepieciešamā finansējuma nepieejamība starptautiskās, reģionālās lidostas būvniecībai. Tāpat pašlaik trūkstot informācijas par lidostas "Daugavpils" gaisa potenciālo satiksmes vadības pakalpojumu sniedzēju.