„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Daugavpilī notika padomju laika spēkratu parāde

31. jūlijā un 1. augustā Daugavpilī, Vienības laukumā un Daugavpils cietoksnī, Marka Rotko mākslas centra pagalmā, daugavpilieši un pilsētas viesi varēja apskatīt padomju laika spēkratu izstādi, kurā bija 60 automašīnas -- dažādu izlaiduma gadu „Volgas”, „Žiguļi”, „Moskviči” un „Zaporožeci”.

Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras rīkotās akcijas “Gostūs Latgolā” gaitā, kas veltīta Latgales viesmīlībai un tradīcijām, kā arī ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” piecu gadu jubilejai, Vienības laukumā notika dažādas aktivitātes, tai skaitā Latvijas Antīko automobiļu kluba brauciens -- salidojums “Daugavpils iedvesmo!”.

Apskatīt antīkos automobiļus Vienības laukumā un Daugavpils cietoksnī ieradās vairāki simti daugavpiliešu un pilsētas viesu – gan kolekcionāri un antīko spēkratu pazinēji, gan arī citi interesenti.

Tā kā brauciena -- salidojuma “Daugavpils iedvesmo!” dalībnieki Daugavpilī bija ieradušies no dažādām Latvijas pilsētām, viņiem tika piedāvāta iespēja iepazīt Daugavpils un Augšdaugavas novada plašo tūrisma piedāvājumu. Viesi apmeklēja Daugavpils vēsturisko centru, Daugavpils cietoksni, Rotko mākslas centru, Sventes muižas parku, Militārās tehnikas muzeju un citus objektus.